A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vízipipa kerámia tömése

0

Ismét egy régi kérdést gondoltam, hogy előveszek. Elég gyakori kérdés, hogy ‘Miként tömjem a vízipipa kerámiát?’ pedig a válaszra rengeteg leírás és videó is van. Gondoltam készítek egy olyan videót, amiben ne mozog össze vissza a kamera, jól látható a mozzanat sor. Plusz nincs benne káromkodás vagy pixelháborús gyenge képminőség.Íme hát maga a videó és alatta olvasható a videóban elmondottak leírva.

Sziasztok!

Syska vagyok és mostani videómban a sima vízipipa kerámia tömését fogom bemutatni nektek. A képen a leginkább elterjedt normál kerámia látható. Ezt jelen esetben Nakhlával fogom most tömni. A dohányt érdemes kicsit megkeverni tömés előtt, így nem a felső szárazabb részből fogunk kiszedni. A tömés folyamata egyszerű. Az ujjunkkal szétmorzsoljuk a dohányt a kerámiába. Nézzük meg ezt közelebbről is.

Látható, hogy nem egy nagydarabot dobok bele, hanem sok kisebb darabot. Így a levegő jobban átjárja, jobb füstöt és így jobb ízt ad majd. Arra azonban ügyeljünk, hogy se nagyobb levél, se szár ne kerüljön a kerámiába. A szártól  nehezebb tömni, a túl nagy levéldarab pedig eltömheti az egyik lukat, amitől nehéz lesz majd szívni. Ha elég dohányt tettünk bele, akkor simítsuk el a tetejét, ne legyen kiálló rész. Akkor tettünk bele eleget, ha a kerámia pereméig ér.

Ezután fogunk 2 réteg sima háztartási alufóliát és szorosan ráfeszítjük a kerámiára. Fontos, hogy feszes legyen, különben beroskad, és a szén megégeti a dohányt. Lukasztásánál használhatunk fogpiszkálót, szöget, körzőt, vagy mint a képen hústűt. Bármi megteszi, ami nagyon hegyes. Én koncentrikus körökben szoktam sok kicsi lukat elhelyezni. Több videóban is túl kevés vagy túl nagy lukat tesznek. Kicsitől nehezen szívható lesz, a túl nagytól pedig a hamu behullik a dohányra. Arra viszont figyeljünk, hogy ne tegyünk túl sok lukat a szélére, illetve azon részre, amit nem fed a szén. Kell azokra a részekre is, de a legtöbb luk a szén alá kell.

Végül én szoktam pár, a dohány aljáig leérő erősebb szúrást is csinálni, hogy dohány még lazábban helyezkedjen el és még könnyebb legyen szívni, még több füstöt és finomabb ízt adjon.

Remélem tetszett a videóm. Sok sikert és bő füstöt kívánok mindenkinek!

Share.

Leave A Reply