A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Mi a különbség a drágább és olcsóbb vízipipák között?

A különbség annyi, mint az olcsó és drágább autók között. A legelterjedtebb vízipipa márka hazánkban a Top Mark és a noname kínai. Ezen pipák 1-2 év használat alatt elkezdenek szelelni és a hozzájuk alap szériaként adott szívócsövek minősége pedig igen gyenge.  Ezen pipák tálcája pedig 1 év alatt elkezd rozsdásodni és már mehet is a kukába. A pót alkatrészek pedig gyakran nem passzolnak tökéletesen.

A drágább vízipipa márkák nem csak 1-2 évig bírják, hanem 4-5 évig minimum. Ilyen márka az Aladin. Külföldön igen elismert márka, nagy a kereslet rá. A hazai vízipipa piacon a csúcsot a Khalil Mamoon és a MYA pipák jelentik. Ezek a “Porsche és Ferrari“. Ezeknél a pipáknál már csak minőségi alapanyagokat használnak fel. Ezek lehetne alumínium, rozsdamentes acél, sárgaréz, vörösréz és egyes esetekben aranyt és ezüstöt is használhatnak. Továbbá más a belső kialakítás is. Jobban ki lehet fújni a füstöt az üveg tartályból, könnyebben lehet szívni és nagyobb füstöt lehet elérni a márkás vízipipákkal általában, hozzáértéssel.

Akit komolyan érdekel a vízipipázás és nem csak divatból szeretne menőzni, az szánjon rá kicsit többet és vegyen minőség vízipipát. Idővel meg fogja hálálni a pipa ezt a plusz költséget.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply