A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Webbie mix: Mindent bele!

13
Glicerin molekula

Glicerin molekula

A fórumba nem is olyan rég, bekerült egy olyan dohány mix, hogy mindent bele. Furcsa mi? Azonban ha belegondolunk, biztos sokan csináltuk már azt, hogy a megmaradt fél-fél töméseket végül egybekevertük. Webbie is ezt csinálta és most meg is osztotta velünk tapasztalatait. Egy kis bevezető, majd a tovább olvasáshoz kattintsatok lenti pontozott linkre!

Sziasztok!

A most következő cikkben arról szeretnék beszélni, hogy milyen csodás dohánymix-et sikerült összehoznom a napokban. Elöljáróban annyit szeretnék mondani, hogyha valami extrém pipázásban akarod magad találni, akkor ne habozz, nézd meg az otthon levő dohányaid és bártan keverd őket össze. Mindenből egy csipetnyi, a végén egy kevés glicerin, vagy méz, ezeket alaposan összekeverni, kicsit állni hagyni, hogy érjenek össze az ízek. Ezután tömj, izzíts és élvezd a gazdag ízvilágot. Ha ez nem lenne neked elég, akkor olvasd végig a cikket, és ötletet kaphatsz, hogy mit érdemes közben rágcsálni.

Szóval, kezdjük is az elején. Szombat délután van, mindenki megebédelt, az emberek többsége ledőlt pihenni. Én

Topicana, a koktélos

Topicana, a koktélos

fogtam magam –és persze a pipám- és elmentem az egyik haveromhoz. Gondoltuk eltöltjük ezt a kellemes szombat délutánt egy pipázással. Megérkeztem, lepakoltam, pipát összeraktam, nem is kellett sok, már izzítottuk is az első pipát, amiben Al-Fakher berry volt. A kerámián kókuszszén volt és 2 réteg alu. Nagyon sok füst, mondanom sem kell, finom gyümölcsös íz, ez esetben finom málna. Ezt a tömést szépen elpöfékeltük kb. 1 óráig. Bírta volna még tovább is, csak akartunk valami extrémet tömni. Na, most akkor el is érkeztünk volna a cikk lényegéhez.

Szóltam haveromnak, hogy rakjuk egy kupacra az összes dohányt, amink éppen volt. Ebben az esetben a következőkről van szó: El-Hennawy: menta, csoki, ananász, kóla, kétalma. Nakhla: cseresznye.

Méltán híres: Vortex

Méltán híres: Vortex

Prince Molasses: sárgadinnye, narancs, tropicana. Ez összesen 3 márka 9 íze. Magunkhoz vettünk egy tálat, ebbe szépen mindegyik ízből beleraktunk egy csipetnyit, nem kell sokat egyikből sem, az arány ez esetben 1/9 volt mindegyikből. Mikor ezzel kész voltunk, hozzáadtunk glicerint, ami szintén nem volt sok, az üveg tetején levő kupaknak a fele. Alaposan összekevertük, hagytuk egy keveset állni, hogy összeérjenek az ízek (kb. 15 perc). Ezután beletömtük egy Vortex kerámiába a dohányt, szépen a peremig, erre jött 2 réteg alufólia. Jó feszes legyen, erre pedig lyukasztottam 2 kör alakú lyukat. Közben már izzott a 2 db kókuszszén, ami a Cocobrico-hoz képest a fele.

Webbie tesztelője

Webbie tesztelője

Most pedig eljött az ideje a pipázásnak, rátettük a szenet, kezemben volt a Razan Sultan cső. Elkezdtem szívni, kb. a harmadik szívásra már jött a kellemes, ‘Mindent bele’ íz. Hatalmas füstfelhők, szép vastag karikákat lehet belőle fújni. Az ízét nem is tudom hogy írjam le, minden volt benne, amit már a teszt elején leírtam. Azt hittem, hogy rossz lesz a tömés, mert elég sok íz van benne, de kellemeset csalódtam. Nagyon finom volt, alig akartam abbahagyni. A pipázás közben aszalt szilvát ettünk. Ez nagyban hozzájárult a tömés sikeréhez személyem szerint. Kissé kesernyés, finom ízt kölcsönzött hozzá.

Összességében mindenkinek ajánlom ezt a mixet, vagy ha pont ezek a dohányok nincsenek meg neked, akkor bátran keverj össze ízeket. Nekem ez egy pozitív élmény volt, szerintem a közeljövőben megismétlem.

Üdvözlettel: webbie

Share.

13 hozzászólás

 1. Köszi. Akkor majd odafigyelek, hogy nehogy megmérgezzenek. 😀
  Valahol egy /orosz/ oldalon láttam, hogy glicerinhez kis mézet kevertek hozzá. Ezt már próbálta így valaki? (ott ezt almás dohányhoz használták)
  Ott csak annyi volt írva, hogy “хороший” tehát “jó”.

 2. Noh, megvan minden. Most egyenlőre perverz módon Masah görögdinnyéshez adtam hozzá egy kis glicerint.
  Hát azt kell megállapítanom, hogy nagyon beteg! 😀

  Nagyon régen úgy 4 éve még lehetett kapni egy keveréket és akkor nem tudtam, hogy mi is van benne. Abbahagytam a használatát mert elég drágának bizonyult úgy. 🙂 De akkor megvan a megfejtés. Glicerin + méz és valami íz fokozó volt csak. De így magában Glicerinnel is elég pöpec.
  (Amúgy 2dl-t 400 Ft-ért kaptam, tehát mindenkinek ajánlani tudom csak)

  Köszi! 🙂

Leave A Reply