A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vizipipas.info: Vízipipa halkabbá tevése

Ebben a fórumban: Friss kérdések Hozzászólás

  • , Hozzászólás ID: #70525
    rssrobot
    Felhasználó
    RssRobot
    • Hozzászólás: 672

    Sziasztok! Van egy Aladin Amire evo vízipipám és túl hangosnak érzem, hogyan lehet kicsit “halkítani” rajta? Illetve csak úgy kíváncsiságból, vajon melyik vízipipa a leghalkabb?

    A kérdésre ha választ adnál, akkor ide kattints.

    , Hozzászólás ID: #157200
    mou
    Felhasználó
    mou
    • Hozzászólás: 99

    Heba filterrel, de van egy másik házi megoldás, amit a filter ihletett 🙂

    veszel egy kindertojást (tudom nem a legolcsóbb), ebből arra a műanyag részre lesz szükség, amiben a játék van. Ennek az egyik végén kell vágni akkora lyukat, hogy rá lehessen húzni a test csövére, lehetőleg hogy szoruljon rajta műanyag úgyis hajlik, meg enged egy kicsit, szóval inkább kisebb legyen a lyuk, mint nagyobb.

    A másik felére pedig sok kicsi lyukat kell rakni, ennek egyik módja, hogy egy mécses lángjánál egy tűt harapófogóval tartva felhevítesz, és utána gyorsan szúrsz egy lyukat. Kicsit hosszadalmas, meg büdös, de nem találtam jobb megoldást erre a lehetőségeimből.

    Ezzel végeredményben nem egy nagy lyukon fog buborék keletkezni, hanem a házi filter sok kicsi lyukán sok kicsi buborék, amik halkabbak. Egyébként ez egy másik dolgot is orvosol, nekem ha kicsik a szenek, elugrálnak a kerámián, de mivel így kisebbek lesznek a rezgések, ez a probléma is csökken.

    Másik, hogy először lehet annyira halknak fog tűnni a pipa, hogy nem is hallasz semmit, szóval eleinte fura lesz, hogy szívod, nincs hangja, és mégis rengeteg füst jön (persze ha minden más stimmel), ezt annak tudom be, hogy az ember agya a szíváshoz már társított egy hangot, és ha ezt nem 'kapja meg' kicsit olyan érzése van, mintha baj lenne, vagy nem is jönne semmi, de persze hozzá lehet szokni. 😀

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

‘Friss kérdések’ fórum lezárásra került, így a hozzászólás nem lehetséges.