A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Hőtartó sapka, szélfogó

A hőtartó sapka. Egy kerek, henger alakú, lyukas fémlemez, melynek a tányéron van a helye és a kerámián lévő szenet védi. Elsődleges feladat a szél erejének csökkentése. Hazánkban elég szegényes a kínálat a külsőt illetően, leginkább csak egyszerű darabok találhatók hazai boltok polcain. Azonban külföldön nagyon szép, ötletgazdag és formás darabokat is találhatunk. Nagyban számít a pipa megjelenésénél, hisz még is csak ez a ‘koron’ a vízipipánkon.

hotarto-sapkak

Amennyiben szeles időben vízipipázunk a szabadban, a szél túlságosan felhevíti, fel izzítja a szenet és az túl erős hőt ad le. Így egyrészt hamarabb elfogy a szén, másrészt a dohány is meg ég, esetleg szó szerint kigyulladhat. Olcsó és akár házilag is fabrikálható alufóliából, sörös dobozból, magas konzervből vagy bármi egyéb hengeres fémtárgyból lehet hőtartó sapkát készíteni házilag. A lényeg, hogy jól ki legyen takarítva, ugyan is például a sörös doboz kellemetlen égett sör ízt mellékelhet ha nem öblítjük ki elégszer. Továbbá a hőtartó sapka magában tartja a meleg egy részét, így a levegő már picit melegebben kerül a szénhez. Ott jobban felmelegszik és gyorsabban beindul a dohány, jobban kijön az íze. (Alugyűrű használata ajánlott ebben az esetben is.) Ezen kívül a kerámia is jobban felmelegszik. Ez azért jó, mert a tömés alsó része jobban felmelegszik, így az a rész is több ízt ad. Azonban arra vigyázzunk, hogy a kerámia nagyon fel tud így forrósodni, óvatosan járjunk el új tömésnél.

Hőtartó sapka használatának előnyei:

  1. Az íz jobban kijön
  2. Füst is töményebb esetenként
  3. Nem kell aggódni a szél miatt
  4. Olcsó, nem kerül sokba
  5. Díszesek általában, növeli a pipa szépségét

Hőtartó sapka vásárlás

Tekintse meg vízipipa vásárlás menüpontunkat, hogy megtudhassa, honnan lehetséges és honnan érdemes hőtartó sapkát vásárolni, rendelni.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply