A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vízipipa üvegtartály tisztítása

Már pár használat után is igen kellemetlen és erős szagúvá válik a vízipipa üvegtartály. Ezt rendszeres öblögetéssel tudjuk enyhíteni, azonban ha teljesen elakarjuk tüntetni a tisztább ízekért, akkor be kell vetni már komolyabb praktikákat is. Az üveg tisztítása nem is annyira egyszerű feladat, mint azt mi gondolnánk. Nehezen hozzáférhető az alja és közben vigyázni kell, nehogy összetörjük. Azonban pár ötlettel ismételten megkönnyíthetjük a tisztítást.

koszos-uvegtartaly viztartaly-feltoltve vizipipa-uvegtartaly-nyaka

Vízipipa üvegtartály tisztítás lépései:

  • Töltsük meg az üveget vízzel. (Citromos, fogkrémes, mosogatószeres vízzel, hogy a nyakán lévő lerakódást lazítja fel és a kellemetlen szagot eltüntesse. – Citromlé és a fogkrém veszi el legjobban a kellemetlen szagot. -) Majd várjunk 1-2 napot. Türelmetlenebbek 5-6 órát.
  • Fogjuk a legnagyobb, legvastagabb kefét amit a pipához adtak (vagy külön vásároltunk üvegtisztító kefét) és jó alaposan, megdöntve súroljuk meg az üveg nyakát. Aki jó sokáig hagyta állni, annak könnyedén le fog jönni a lerakódás.
  • Öblögessük el minimum 5-6szor vagy ameddig túl erősen érződik a citrom, fogkrém, mosogatószer illat.

Aki szeretné jó alaposan eltakarítani az üveget, annak be kell szereznie egy vaskosabb, merevebb kefét ami erősebb műanyag szálakkal rendelkezik. Miután megvagyunk a belső tisztításával és már nincs (vagy alig van) szaga az üvegnek, akkor kívülről töröljük el egy nedves ronggyal és tegyük félre száradni, szellőzni.

Eszközök, anyagok:

  • Tisztítókefe XL-es, (a legnagyobb) lenti képen a baloldali.
  • Ajánlott tisztító anyagok: Citromlé, szódabikarbóna, fogkrém, ecet

tisztito-vesszo

Tisztító kiegészítők

A tisztító kefénél fontos, hogy ne ne legyen túl merev, hajlítható, nem bomló alapanyagú legyen. Bizonyos időnként a tisztítókefék cseréjére is szükségünk lesz. A tisztításhoz használható kiegészítők rendeléséről a vízipipa vásárlás menüpontban olvashatsz.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply