A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vízipipa márkák hazánkban

Vízipipa márka összefoglaló

khalil-mamoon-vizipipa-logo nargilem-vizipipa-logo mya-saray-vizipipa-logo
aladin-vizipipa-logo topmark-vizipipa-logo habibi-vizipipa-logo

Magyarországon vásárolható vízipipa márkák

Alsóbb kategóriában a közismert Top Mark vízipipák tartoznak. Ezen kívül még a Tugra vízipipa márka is ide sorolható. Olcsó, viszonylag tűrhető minőséget adnak. A Tugra inkább a 28 cm-es példányoknál hódít, míg a Top Mark a 37-47-55 cm-es kategóriában kedvelt leginkább. Persze a Top Mark vízipipák minden méretben kaphatóak, egészen a 125 cm-esig, még forgós típus is van.

 tugra-vizipipa
Balra egy sima Top Mark, jobb oldalt pedig egy közepes méretű Tugra.

A középkategória jeles és vezető képviselője az Aladin vízipipa márka. 2008 körül már kapható volt, azonban fénykorát csak 2009 végén, illetve 2010-ben kezdte élni. Legnépszerűbb modelle az Aladin Basha. A kicsitől az óriásig minden méretben kapható és egy adott méretben több kinézetű, formájú modell is kapható. Továbbá még a középkategóriát képviselik a Habibi vízipipák, melyek picivel talán az Aladin minősége alatt vannak, de kedvező áruk vonzóvá teszi őket.

aladin-nomand-vizipipa AladinBasha
Baloldali az Aladin Nomad, mely megközelítőleg 80 cm-es, míg jobbra az Aladin Basha vízipipa van, a maga 55 cm körüli magasságával.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Habibi kisméretű modelle.

Felső (csúcs) kategóriában is szép számmal van kínálatunk, azok örömére akik komolyabban hódolnak ennek a szenvedélynek. Elsőként megemlíteném a Mya Satay, vagy másként csak sima Mya vízipipának is nevezett márkát. Hazánkban egyik legismertebb modelle a Mya QT kis vízipipa. 2010 elejétől lett igen népszerű, mint jól hordozható, minőségi vízipipa. Nem is csoda, mivel a Mya vízipipa márka megbízható, precíz. A másik kiválló minőség, a kevésbé ismert Nargilem márka. Érdekes modern kinézete és precíz gyártása teszi igazán jó, minőségi pipává. Egyenlőre kevés modell van hazánkba, de ez remélhetőleg bővülni fog. Végül, de nem utolsó sorban a külföldi közvélemény által, csak a vízipipák királyává avanzsált Khalil Mamoon vízipipa. A Tri-Metal sorozata világhírű. A márka egyik fő jellegzetessége, hogy minden részt kézzel készítenek. Nem spórolják ki a minőségi anyagokat sem. Így megvan az ára, de akinek Khalil Mamoon vízipipáka van még nem panaszkodott rá!

mya-qt-fekete Nargilem-NP-450-fekete
Bal oldalt a Mya QT, míg jobb oldalt a Nargilem mini fekete üveggel és testtel

khalil-mamoon-vizipipak
Khalil Mamoon vízipipák

Részletes leírások:

Bevezető kategória

Közép kategória

Felső, prémium kategória

Oszd meg, ha tetszett:

4 hozzászólás

Leave A Reply