A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

A vízipipa kő, ásvány

A vízipipa ásvány vagy más néven vízipipa kő, egy igen jó alternatívája a vízipipa dohányoknak. Több szempontot is ha figyelembe veszünk, akkor egy teljesen új vízipipázást érhetünk ezekkel a vízipipa kövekkel és a hozzájuk alkalmazható vízipipa dohány, ásvány ízesítőkkel. Nézzük, milyen előnyei is vannak a vízipipa ásványok használatának, szívásának.

Vízipipa kavics, kő előnyei a dohányhoz képest

  • 0% nikotin, így fiatal korosztály is bátran kipróbálhatja, a fiatal szülei megnyugodhatnak! Nincs függőség kialakulásának veszélye.
  • 0% kátrányt tartalmaz és nem is keletkezik, mivel nincs szerves anyag, az az dohánylevél.
  • Minimálisabb káros anyagok, így kevésbé káros a vízipipa az ásványok szívásánál. Nincsenek a dohányban lévő vagy cigarettánál a papírban lévő káros, mérgező anyagok.
  • Kevesebb szén-dioxid, szén-monoxid, így gyengébb, nincs ereje, nem okoz szédülést.
  • Nem füstöt ad, hanem vízpárát. Így a tüdőt kevésbé terhelheti, nincs lerakódó anyag.
  • Többször felhasználhatóak, használat után kivilágosodnak és egy mosás után újraízesíthetjük, valamely ízesítővel.
  • Hatalmas, ámulatba ejtő ‘füst’ felhőket fújhatunk velük, ami igazából nem is füst, hanem vízpára.

shisha-steam-stone

Milyen törvények vonatkoznak a vízipipa kövekre?

A vízipipa ásványok, kövek nem jövedéki adós termékek, hivatalosan nem minősül dohányzásnak. Legközelebb az e-cigaretta áll, azonban 2013-ban elég gyengén és pontatlanul vannak ezen területre vonatkozó jogszabályok, elég kételyesek és többféle képen érthetőek. Részletesebb információk a vízipipa ásványok és törvények menüpontban olvashatóak.

Mivel és hogyan lehet újraízesíteni a vízipipa ásványt?

A vízipipa kő újraízesíthető többféle ízesítővel is. Először is elő kell készítenünk az ízesíteni kívánt vízipipa ásványt. Ehhez a már használt követ ki kell mosnunk. Ezalatt többszöri alapos öblítést, erős íznél pár perces forróvizes áztatást kell alkalmaznunk. Miután ez kész van, ki kell szárítanunk az ásványt. Ehhez használhatjuk az időt, hogy kitesszük szeles, napsütéses időben. A gyorsabb módszer ha edénybe a tűzhelyre tesszük vagy a sütőbe helyezzük nyitott ajtóval egy 10-15 percre.

Ha már teljesen kiszáradt, akkor az ízesítő palack tartalmának negyedét, harmadát öntsük a gyári dobozban lévő ásványra. Gyári dobozt ajánljuk, mivel azok jól zárnak. Ha elég aromás melaszt öntöttünk rá, akkor már csak össze kell ráznunk és várni 1 órát, időnként újra és újra összerázni. Ez idő alatt az ásványok magukba szívják az ízesítő nagy részét.

 

Részletes cikkek

Vízipipa kő márkák

shiazo-menta-uj shisharoma_berry_mint

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply