A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Elements Ready dohány elkészítése, ízesítése

Az Elements Ready dohány

Az Elements az instant dohánya után kijött a még kevesebb beavatkozást igénylő Elements Ready dohány termékcsaláddal. Ezek ahogy a nevük is sugallja, már készek. Előre mosottak, igaz nem teljesen. Közepesen erősek, nikotin tekintetében. Két típusa van, a sima Elements Ready (sárga) és a strong, ami kevésbé mosott, így erősebb.

elements-ready Elements_ReadyStrong-dohany

Mit jelent, hogy erősebb?

Nagyobb a nikotin tartalma és erősebb dohány ízt ad az ízesítő aromája mellé. A régebb óta dohányzók kedvelik a strong-ot, míg az átlag vízipipások többsége a normált részesíti előnyben.

Elements Ready elkészítésének lépései

  1. Bontsuk ki a csomagolást, szórjuk egy edénybe.
  2. Ellenőrizzük, hogy ne legyen benne fehér pötty, penész. (Sajnos több sorozat is penészesen érkezett.)
  3. Egy adag ready-hez, egy tubus vízipipa dohány ízesítőt adjunk.
  4. Keverjük el jó alaposan
  5. Hagyjuk 1 hétig érlelődni, de naponta 1x keverjük át.
  6. Tömjük kerámiába és élvezzük! 🙂

Egy zacskó Elements Ready dohány és 1 tubus ízesítő felhasználásával megközelítőleg 140-180 gramm házi vízipipa dohány lesz az eredmény. Ezek finom, friss dohányok, de ne várjuk el a prémium kategóriás gyári dohányok minőségét.

Tanácsok

Egy 40g-os ready dohányhoz mind a 100 ml ízesítőt érdemes felhasználni. A dohány felét tegyük egy dobozba, majd rétegezzük az ízesítővel, mintha tortát készítenénk, így jobban átitatódik. Nem elég a 2-3 órás pihentetés. Ajánlott legalább egy hétig hagyni, hogy jól megszívja magát. Mindennap rázzuk meg vagy keverjük át kicsit, hogy a melasz teljesen átjárja és egyenletesen ízesítse. Ha nagyon tocsog, egy kis várakozással az is helyre áll. Ha nem, akkor elképzelhető, hogy kevés dohányhoz kevertük.

Amint láthatjuk nem bonyolult az ízesítés, tényleg csak mennyiségi és időtartami különbségek vannak, maga a folyamat nagyon egyszerű.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply