A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Aladin Fourty-Four 44 öngyulladós szénkorong

0

A fent említett széngyűrű az Aladin márka egy viszonylag új terméke, amely hazánkban kb. 3-4,5 hónapja kapható, főleg webáruházakban és nagyobb vízipipás boltokban. A széngyűrű lényege a követezőből áll: a közepén van egy lyuk, amin keresztül a forró levegő jobban áramlik, így a közepe is felforrósodik, nem csak a széle.

szengyuru

A Fourty-Four szén 44 mm-es, belső átmérője 1,5 cm-es, ami kissé nagy, lényegében némi szénspórolást jelent. Egy csomagban 10 darab van, a csomagolása egy vékonyabb, keményebb fólia, ami nem az igazi, de minden lényeges dolog fel van tüntetve rajta.

Előnyei közé tartozik, hogy szinte semmilyen szaga nincs, amikor kibontjuk az átlagos szenekkel ellentétben. A hőleadása is jó, elég sokáig is bírja, ez kb. egy órát jelent. Mellékíze szintén minimális van csak, de ez dohánytól is függ, pl. ha egy erősebb mentás dohányt használunk, egyáltalán nem érezzük. A hamuzása átlagos, de egyben megfogható, persze csak óvatosan. Nem ajánlatos a tálcától 2-3 cm-nél magasabbra emelni, mert széteshet, de az ügyesebbek, akár át is nyúlhatnak a csipesszel a lyukon.

szen a keramian

Egyiptomi kerámiára egy egész, vagy két fél szenet érdemes tenni (óvatosan kell törni, mert több darabban is végződhet, de elég masszív szénről van szó) és ehhez a legjobb, mert nem egy tömör korongról van szó. Vortexre szintén egy egész, de inkább három fél darab ajánlott, Mini Phunnelre pedig három felet is tehetünk, mert ott nincs szükség arra, hogy a szén középen legyen.

Ami fontos, ha izzítjuk a szenet, soha ne tegyük a kerámiára, mert ha a gyújtós rész lepattog róla, az káros és a pipának is elég erős mellékíze lesz. Ami a hátránya az a begyújtási része. Ahhoz képest, hogy öngyulladó szénről van szó, majd két percet kell vele foglalkozni (a próba gázgyújtóval készült, de az öngyújtónak sincs nagyobb lángja), valamint nagyon pattogzik a parázs róla. Viszonylag gyorsan körbeég, de előfordulhat, hogy az égés valahol félúton megáll. Ha fújjuk, akkor az égést pluszban gyorsíthatjuk. A szaga ugyan erős, de nem igazán van mellékíze.

Az ára kb. 500 forint körül mozog, ugyan kaphatunk öngyulladós szeneket már 300 forintért is, de megéri azt a plusz pénzt belefektetni, mert hazánkban valószínűleg ez az egyik legjobb minőségű szén.

Videós bemutató:

Share.

Leave A Reply