A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al-Fakher Grape With Berry (Szőlő szederrel)

0

Ma az Al Fakher márka szőlő-szeder gyári kombinációját fogom kicsit közelebbről is szemügyre venni. Magát a márkát a pipások többsége ismeri és szereti és a kezdőknek is hamar kedvencévé válhat. Ahogy a képeken is látszik majd lentebb, az új dobozos verzióról van szó, melyek eléggé frissnek mondhatóak. Ez például 2015 januári gyártású.

Csomagolás

A doboz egyébként nagyon szép igényes, remek színválasztással. Érdekesség egyébként, hogy amiket eddig szívtam új dobozos al fakherek közül, eddig a belső csomagnak ízre jellemző színe volt nem pedig egyen csomag mint a régebbi fajtáknál. Nah de nem is szaporítom tovább a szót nézzük a lényeget.

alfakher-szolo-szederrel-csomagolas

Illata

A doboz eléggé jól zár, de egy kicsit még felbontás előtt is lehet már érezni az édeskés illatát. Felbontás után viszont előtűnik a dohány erős illata, mely betölti az egész szobát. Az illata kellemes, de sajnos a szederrel mint gyümölccsel nekem nincs sok tapasztalatom így nem is érzem ki az illatából, a szőlő dominál. De egyébként kellemes édeskés illat jellemzi mely eléggé erős illatra én 8/10 et adnék, mivel egy hét után eléggé csökkent az illata pedig jól lezártam.

Dohány állaga, aprítottsága és erőssége

Az aprítottsága szerintem nem a legjobb. Az én ízlésemhez képest túl pépes és nagyon kicsire aprított. A régebbi Al Fakher-ekhez képest jobban is ragad. A színe a megszokottan élénk vörös. Az erőssége pedig 0,5%, ami érződik is rajta és óvatosan kell vele bánni, mert eléggé meg tudja csapni az embert. A melaszban nem tocsog de elég nedvesnek mondanám így a hőt bírni fogja nem adja meg magát neki egy könnyen.

alfakher-szolo-szederrel-dohanya2 alfakher-szolo-szederrel-dohanya

A dohány íze

De minden dohánynál az íz a legfőbb Úr, úgyhogy nézzük is e téren hogyan is teljesít. Én megszenvedtem vele rendesen. Szerintem egy kicsit több hőt igényel, de ez azért annak is betudható, hogy én szeretem jól megpakolni a kerámiát. Az íze nagyjából visszaadja az illatát, annyi kis különbséggel ,hogy a szeder jobban kitűnik a szőlő mellett. Mivel nem ettem eddig túl sok szedret, ezért inkább azt mondanám, hogy erdei gyümölcsös ízvilággal egészíti ki a fehér szőlőt. Egész jól megférnek egymás mellett, kellemes összhangban vannak. Édes dohánynak mondanám, olyan pont megfelelően édesnek. Íz tekintetében én 7/10et adnék rá mivel a pipázás során nagyon legyengül.

Összességében

Nem mondanám rossznak. Egy kicsit lehetne gyengébb az árához képest (a nikotin tartalma), viszont már majdnem megéri, mert valahogy az 50 g az kb. 3 tömésben kimerül mini phunnel-el. Akik szeretik a szőlős ízeket, neki ajánlanám illetve akik édes pártiak. Egy dobozzal mindenképpen ajánlott kipróbálni és ilyen kánikulában kis mentával keverve remek ízt tudunk előcsalogatni. A pipázás során az erőssége is gyengül nem kismértékben így ez is pozitívum akár kezdőknek is érdemes lehet kipróbálniuk. Mindent hátrányát és előnyét össze adva én 8/10et adnék rá.

Körülmények:

7.2 Kellemes változatosság

Nem mondanám rossznak. Egy kicsit lehetne gyengébb. Akik szeretik a szőlős ízeket, neki ajánlanám illetve akik édes pártiak. Egy dobozzal mindenképpen ajánlott kipróbálni és ilyen kánikulában kis mentával keverve remek ízt tudunk előcsalogatni.

  • Csomagolás 7,5
  • Illat 8
  • Íz 8
  • Íz tartóssága 6,5
  • Nedvesség 8
  • Aprítottság 6,5
  • User Ratings (10 Votes) 5.8
Share.

Leave A Reply