A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Eldobható, mosható szívócsövek

Eldobható szívócső

Eldobható szívócsövek előnyei, szükségessége

Ahogy a nevük is adja, ezek eldobható szívócsövek. Igen kedvező áron kaphatóak, azonban minőségük ezen érződik is. Illetve nem minőségükön, hanem tartósságukon, ha pontos szeretnék lenni. Ezek a szívócsövek kifejezetten pár használatra vannak, majd utána feladatuk beteljesült és a szemetesben végzik. Nagyon hasznos például, ha külföldi útra viszünk magukkal pár darabot. Olcsók és biztonságosak, szipkát is helyettesíthetik.

Hookah-Shisha eldobható szívócső

eldobhato-szivocsohs_hoseLegelőször is a Hookah-Shisha cég csövéről ejtenék pár szót, amely 2006-ban jelent meg. Amit elsősorban mindenképp érdemes megjegyezni erről a szívócsőről, az az, hogy ez hozta meg a régóta várt változást a vízipipázás területén, ez volt a legelső említésre méltó mosható szívócső a vízipipás piacon. A komolyabb felépítésű és igényesebb Nammor csövek megjelenéséig egyeduralkodónak számított és kedvező árának köszönhetően a mai napig nagy kereslet van rá. Az évek során apróbb módosításokat eszközöltek rajta, de alapjában véve nem változtattak az eredeti koncepción, méghozzá azon, hogy minél olcsóbban kínáljanak számunkra egy minőségi, teljes mértékben mosható csövet. Megjelenését tekintve természetesen nem kell túlzottan sokat várni tőle, az elsődleges szempont a használhatóság és a funkcionalitás. A cső két vége a tisztíthatóságát elősegítendő eltávolítható, így könnyedén át tudjuk öblíteni, ezáltal megszabadulva a kellemetlen szagoktól és ízektől, amelyek a csövünkbe ragadhatnak.


Al Fakher Eldobható szívócső

eldobhato-alfakher-szivocsoIdővel a neves dohánygyártó cég, az Al Fakher is elkezdett egyéb termékeket is megjelentetni a piacon, így az általuk készített különböző típusú szenek és pipák mellett megjelent a mosható szívócsövük is. A többi ilyen csőhöz hasonlóan ez is teljes mértékben műanyagból készült. Az egyszerű tisztíthatóság érdekében mind a két vége könnyedén eltávolítható, így egyszerűen mosható és tisztán tartható. Amit tapasztalatok alapján negatívumként meg lehet említeni róla, az az, hogy sajnos kibontás után közvetlenül nem használható, ugyanis nagyon erős műanyag szaga és íze van a csőnek. Viszont ez egy alapos átöblítés után eltűnik, ezt követően pedig remekül funkcionál. A belső átmérőjét tekintve elmarad a Razan és Nammor csövektől, viszont a hagyományos csövekhez képest jelentős javulás figyelhető meg.


NuHose eldobható szívócső

eldobhato-moshato-NuHose2010. szeptemberében jelent meg a piacon a NuHose cég a saját készítésű eldobható mosható szívócsövével. Mivel ekkor már két jelentősebb cső létezett ebben a kategóriában, és a minél alacsonyabb ár érdekében a külsőben nem lehetett sokat variálni, így más dolgokkal kellett előrukkolniuk. A kényelmes használat érdekében egy hosszabb szívófejjel látták el a csövet, valamint a többi eldobható mosható szívócsővel ellentétben elsősorban a nagy belső átmérőt tartották szem előtt, ennek köszönhetően felveszi a versenyt az egyéb, klasszikus mosható csövekkel, mint a Nammor, vagy a Razan. Megjelenését tekintve nem kell nagy dologra számítani, de ez végül is logikus is, ugyanis a költségeken sokat lehet spórolni így, az ára alacsonyan tartható. A tapasztalatok alapján nagyon jó minőségű műanyagból készült és pl. az Al Fakher csővel ellentétben közvetlenül felbontás után is használható, teljes mértékben íz- és szagmentes.


Eldobható szívócső vásárlás

Mint a cikk elején említve lett, kedvező áruk és teljes moshatóságuk miatt igen kedveltek. Vásárlásnál azonban ügyeljünk, hogy hol vesszük meg, mert igen eltérhetnek az árak és a márkák közt is vannak különbségek. Tekints be a vízipipa vásárlás menüpontba, hogy megnézhesd hol mennyiért kapható eldobható szívócső.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply