A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Víztartály, üvegtartály

A vízipipa egyik legfontosabb része a víztartály. Ez teszi ‘vízi’-vé a pipát, hisz ezen részen történnek azon kémiai és fizikai folyamatok, melyeknek köszönhetően egészségesebb a vízipipázás a többi dohányzási formához képest.

uvegtartaly

Hagyományos gumi tömítéses üveg

  1. Száj: Az üveg szájának belső átmérőjének mérete általában arányos a vízipipa testének magasságával.
  2. Füst ‘tér’: Amikor a vizet töltjük az üvegbe, figyeljünk arra, hogy maradjon elég hely a nyak résznél.
  3. Talp: Minél szélesebb annál kisebb az esélye, hogy felborul a vízipipánk. A szoknyás formájú üvegek a legstabilabbak.

Az anyaga általában vastag színezett üveg. Azonban gyakoriak a normál, színtelen üvegek. Készülnek még néha fémből és akár porcelánból is. Lényegében bármilyen anyagból készülhet. Szinte minden esetben kézi díszítés, festés található ezen tartályok oldalain. Az üveg formája illeszkedik általában a pipa testének vonalaihoz , a színe pedig a szívóka szín össze állításához.

Mennyire lógjon a cső a vízbe?

Az egyik leggyakoribb kérdés. Noha erről bővebben a vízipipa használata menüpontban olvashat, röviden és tömören úgy fogalmaznánk, hogy a belső csőnek 2-3 cm-re kell a víz alá érnie, tehát ennyit kell belelógjon.

Vízipipa üvegtartály vásárlás

Vásárlás előtt mindig tájékozódjunk, hogy mekkora és milyen márkájú, típusú vízipipánk van. A névtelenebb gyártók kevésbé tartják be a méreteknél az íratlan szabványokat. Sajnos minden márkának megvan a maga szabványa. Érdeklődjön a vízipipa vásárlás menüpontban, hogy vajon melyik üveg jó az Ö vízipipájához.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply