A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Ásvány újra ízesítő márkák

A vízipipa ásványok nagy előnye, hogy újra lehet őket használni. Így ugyan az a doboz vízipipa kő akár 2-3x is a kerámiába kerülhet. Azonban figyelni kell pár dologra, ha valóban többször szeretnénk újraízesíteni az ásványunk. Elsősorban arra kell figyelnünk, hogy egy aromás ízesítő mire is való.

Mivel NE ízesítsünk ásványt:

  • Otthoni étel aromával
  • Mézzel
  • Dohány frissítővel
  • Dohány ízesítővel
  • Cukrot tartalmazó készítménnyel

Több üzletben, online kereskedésben TÉVESEN, esetenként félrevezetően állítják, hogy a dohányokhoz való frissítők (Mola Mix, Molazzle) és a dohányokhoz való ízesítők (Elements, Bisan) is jók hozzá. Ezekre figyeljünk, mert itt a vörös keretben említettek nem alkalmasak az ásvány ízesítésére, károsíthatják azokat, így pedig nem lehet annyiszor újra használni.

Mivel ízesíthetünk újra:

  • ShishaSyrup

Miért is?

Sajnos a házi ügyködésnek, kevergetésnek nincs értelme, mivel olyan speciális aromákra lenne szükség, amihez átlagos személy boltban nem fér hozzá. A dohány ízesítők használata pedig azért nem ajánlott, mert cukrot tartalmaznak. A cukor az ásványok belső pórusaiba beleég és nem lehet kitisztítani, az adott kő darabka nem lesz képes újra aromás melaszt magába szívni. Természetesen a melaszt itt nem a hagyományos értelemben kell érteni, hanem egy cukor nélküli, csupán melasznak nevezett glicerines keveréket kell érteni.

 

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply