A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

El Nefes mini phunnel kerámia

El Nefes kerámia

Az El Nefes Mini Phunnel kerámia, avagy dohánytölcsér. Nevét kis méretének köszönheti, kicsi az űrtartalma, ezért kevés dohány, ásvány is elég a használatához. Egy 50g-os doboz több tömésre is elegendő, mint egy normál, közepes méretű vízipipa kerámia.

Külseje

Külsőleg sablonmintás, egyforma kerámiákról van szó, két színben, feketében és zöldben kapható. Szépen festett, igen vékony falú kerámia. A Mini Phunnel kerámiába feleannyi dohány (~10-15g) elég, mint a hagyományos vízipipa kerámiába. Így kifejezetten takarékos, spórolhatunk a vízipipa dohányunkkal vagy vízipipa kavicsunkkal. Ebből a szempontból tehát jó a kis mérete.

elnefes-miniphunnel-kermia elnefes-zold-miniphunnel

Dohányhoz, ásványhoz

Egy prémium kategóriás dohány (pl. Al Fakher ) másfél órán át keresztül kitarthat benne, egy középkategóriás (pl. Nakhla Mix, Mizo ) egy óráig bírja. Vízipipa ásványhoz is ajánlhatjuk, amely márkától függően körülbelül ~50 percig élvezhető. Mivel Phunnel kerámiáról van szó, ennek közepén van egy lyuk, ezért elég körben 3-4 sorban kilukasztani. A fólia könnyen rátapadhat középső lukra, így ügyeljünk az alufólia feszességére. Dohánnyal is jól tömhető, arra kell csak figyelnünk, hogy ne tömjük túl a kerámiát, azaz a dohány ne érjen a perem szélénél magasabbra. Tömés után óvatosan mossuk el, mivel a vékony fala miatt ha elejtjük vagy nekikoccantjuk valaminek, akkor törés lehet a vége.

Egyéb

Alsó átmérője nagy, ezért érdemes egy extra vastag tömítést szerezni rá, vagy szír pipa esetén ha a tömítést fejjel lefelé tesszük rá plusz egy vastag tömítéssel, elérhetünk egy kellően stabilan tartó vastagságot. Mivel a kerámia nem mély, így a pipa hamar beindul, a dohány vagy ásvány gyorsan beizzik. Az ára kedvező, csak a plusz tömítések beszerzésére van szükség.

Videó bemutató

Összegzés

Előnyök

  • Takarékos, kevés dohányt eszik
  • Gyorsan felmelegszik

Hátrányok

  • Ára elég magas
  • Vékony a fala, törékeny
  • Alsó rész nagy átmérője miatt sok tömítés kell hozzá

El Nefes mini phunnel vízipipa kerámia vásárlás

Tudd meg hol kaphatod meg legjobb áron az El nefes mini phunnel vízipipa dohánytölcsért! Tekints be a vízipipa vásárlás menüpontba!

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply