A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

E-dohányzás jogszabályai, törvényei

Az elektromos dohányzás (e-cigi, e-szivar, e-vízipipa használatára) nincs kifejezett jogszabály, ahogy az e-liquidek többségére sem. Csak a nikotin tartalmú folyadékokra és a gyárilag ilyennel csomagolt elektromos eszközökre van szabályozás, jelenleg tiltás. Az e-dohányzás így jelenleg nincs szabályozva, nincs hivatalos álláspont rá. Ennek értelmében:

Nem minősül dohányzásnak a törvények szerint az e-cigi, e-vízipipa használata!

e-dohanyzasEnnek ellenére, a nikotin mentes termékek (készülékek és aromás folyadékok, liquid-ek) 18. életévét betöltött személy vásárolhat. A nikotinos folyadékok forgalmazása jelenleg szünetel, mivel nem eldöntött, hogy gyógyszernek minősül-e ebben az esetben a nikotin.

Azonban arra ügyelni kell, hogy az egyes helyszínek házirendje, szabályzata miként kezeli az elektromos dohányzást. Példaként említendő, hogy a BKV ügyfélszabályzata tiltja az elektromos dohányzást a megállókban, járműveken és minden más olyan helyszínen, ahol a normál dohányzást is. Tehát ezért büntetést szabhatnak ki!

Kocsmában, szórakozóhelyen lehet?

tilos-a-dohanyzasAz a tulajdonostól függ. A törvény nem tiltja a zárt terekben, közösségi helységekben az elektromos dohányzást. Azonban a házirendben ezt szabályozhatja a tulajdonos. Akár azért, mert zavarja a többi vendégek, akár azért, mert a füstjelző készülék optikai elven működik, akár pedig azért, mert csak. Tehát érdemes a használata előtt megkérdezni a tulajdonost, tájékoztatva az esetleges illat hatásról és felhőképződésről.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply