A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Kaloud Lotus

Kaloud Lotus fém konzol

A szénkonzolt mindenki nyilván ismeri. A legelső dolog, amit fogunk és a kukába dobjuk. Ez lukas, 5 lábú kis lemez a hagyományos szénkonzol. Azonban az utóbbi években nagy előrelépések és változások történtek. Az egyszerű lemezkétől ma már eljutottunk a többféle, több funkciót is egyesítő szénkonzolokig. A Hassan Pacha már ismerős lehet. Ez a mázatlan, vörösagyag kerámiákhoz használható szén konzol nagyon kényelmes és nagyon jó tömések érhetőek el vele. Itt nem csak, hogy átgondolták a lukak elhelyezkedését, de sárgaréz anyaga és a szélén lévő pereme is nagyon jó ötletnek mondható. Aztán jöttek ennek a különféle változatai, ahol már nem fém lemez, hanem háló tartotta a szeneket. Utóbbi kevésbé lett népszerű és jellemzően Németországban található. A következő lépés már a Kaload Lotus volt.

kaloud-lotus-femkonzol-vizipipahoz

 

A Kaloud Lotus kialakítása

A Kaloud Lotus egy 77-78mm átmérőjű, 3-4cm magas, befelé dőlő fallal rendelkező szénkonzol, melynek zárható a teteje. A teteje 6 részre van osztva, melyből 3 fixen zárt. A szerkezet tetején van a szabályozó rész, mely ráül a felső részre pontosan és alsóhoz hasonlóan 3 zárt és 3 nyitott résszel rendelkezik. Ezen részeket úgy kell elképzelni, mint a lótusz virág szirmai, a termék neve is feltételezhetően innen származik. Amikor a felső részt elforgatjuk, akkor a 3 fix zárt részl elmozdul és mind a 6 rész zárt lesz. Így jobban megtartja a hőt és ezzel lehet szabályozni, hogy mennyi hőt kívánunk adni a dohánynak vagy az ásványnak. A test és a felső rész anyaga rozsdamentes acél, mely 1-2mm vastagságú lehet. az alsó részen és az oldalán. A felső mozgatható rész fogóval is rendelkezik, mely műanyag borítást kapott, hogy ne égethessük meg a kezünk, amikor állítjuk a felső részt és mozgatjuk. Az első rész kialakítása igen egyedi. Nincsenek rajta lukak! Csak a szélénél van egy rés körbe, amint át a forró levegő a kerámia tartalmához eljuthat. Ezen kialakítás leginkább phunnel vagy vortex kerámiákhoz lehet jó, azonban úgy gondolom, hagyományos kerámiákhoz is teljes mértékűen lehet használni.

kaloud-lotus-felepites

Kalod Lotus mely kerámiákkal használható?

Bármely olyan kerámiával, amelynek a középső kúpja nem ér fel a peremig, továbbá 75-78 mm átmérőjű a külső átmérője, a legfelső részén, a peremek közt. Ilyen kerámiák például: Sahlar Mini és Medium, Tangiers Medium, HJ Alien, HJ Harmony. Érdemes kicsit lemérni a kerámiánkat, mielőtt vadul megrendelnénk a terméket.

kaloud-lotus-femkonzol

Kaload Lotus használata

Fogjuk a kerámiánkat, megtömjük. A már megszokott módon, ügyelvén, hogy a peremig ne érjen. Feltesszük a vízipipánkra, majd rátesszük a Kaloud Lotus-t. Jöhet is bele a szén. 3 egész Cocobrico vag akár 4 fél Coco Smoke, esetleg 4 Coco Coal mehet bele. (4 egész Cocobrico, Coco Smoke elég szűkösen férnek el.) Majd jöhet a tetejére a felső rész, melyet érdemes a pipázás elején lezárni, hogy gyorsabban beinduljon a tömés. Ha már kellően nagy felhők és jó íz van, akkor nyissuk ismét ki. A Kaloud Lotus használata nem ördöngösség, de egész máshogy kell kezelni és gondolkodni vele a vízipipázás során. Előre leszögezném, még tapasztaltabb pipások is első körökben bizony oda fogják kozmálni a töméseket jó eséllyel. Új mód kell hozzá, amit bizony mindenkinek magának kell kitapasztania, hiszen kerámiánként és szén mennyiségenként eltérő. Öngyulladós szénnel is lehet használni, de az alufóliához képest rövidebb ideig fogják bírni a öngyulladós szén korongok.

kaloud-lotus-coal

 

Kaloud Lotus váráslás

A Kaloud Lotsu Magyarországon is megvásárolható, ha a keresőbe beírjuk a nevét. Az ára igen magas, talán túlontúl magas is. Külföldön is hasonló a helyzet. Hazánkban és külföldön is közel azonos áron kapható a termék így a külföldről való rendelés jelen esetben fölösleges lenne. A termék gyakori használatnál visszahozná az árát, de én 12.000 forintot sajnálnék érte kiadni, hiszen ez már a középkategóriás vízipipa ára. Így a Kaloud Lotus vásárlást jól át kell gondolnunk.

Kaloud-Lotus Kaloud-Lotus-oldalrol Kaloud-Lotus-fentrol

Kaloud Lotus összegzés

Előnyei:

  • Kényelmes a használata
  • Szabályozható a kerámiára jutó hőmennyiség
  • Vastag falú, időtálló
  • Jó hővezetési tulajdonságok

Hátrányai:

  • Nagyon magas ára
  • Meg kell tanulni a használatát
  • Kevés kerámiával használható
Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply