A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Coco Nara

Coco Nara természetes vízipipa szén

A Coco Nara szén képviseli a vízipipa szenek királyát. A Cocobrico szénnel versengenek a ‘Legjobb vízipipa szén’ címéért. A Coco Nara 2005-ben alakult Libanonban és a helyi vásárlóknak kínálták a terméküket, a természetes szenüket. A minőséget kedvelő vásárlók között egyre népszerűbb lett a Coconara és folyamatosan terjeszkedett a cég. Mindenki csak így emlegette: ,,A legjobb vízipipa szén!” Miután kipróbálod te is, hasonló véleményen leszel. A helyiek után Jordániában, Kuwaitban, Szíriában is megjelent a Coco Nara szén. 2008-ban pedig megtörtént a nagy áttörés. Világ szinten kezdték el forgalmazni. Megjelenet Amerikában is, ahol hatalmas piacra talált és a többi márkát maga mögé utasította. Egyre jobb név lett a Coco Nara. Európában is megjelent. A Német piac is szinte lecsapott rá. A Coconara szén lett Európa kedvenc vízipipa szene is! Akik szeretik a minőséget és ennek érdekében picit mélyebben a zsebükbe nyúlnak, mind ezt a szenet választják.

No, de miért is olyan jó ez a szén?

A nevéből gondolom rájöttetek, hogy ez is kókusz szén. Ez garancia, hogy nincs mellékíze miközben izzik. Az egyik különlegessége, hogy pont ideális méretű. Akkora mint egy Coco Coal, tehát olyan 1cm*2cm*2cm méretű, elég egyenes falú fél kocka darabok. (Cocobrico mérete 2cm*2cm*2cm.) A Coconara olyan jól van tömörítve, hogy majdnem annyi ideig bír izzani, mint egy egész Cocobrico kocka, ami kétszer akkora! Méretéhez képest az összes többi természetes szénnél tovább izzik és kevesebbet hamuzik. A jó tömörítés előnye még a hamuzásának a módját is befolyásolja, pozitív irányba. A Coco Nara szén hamuja egybe marad, könnyen lelökhető vagy le emelhető a kerámiáról. Mivel egybe marad, így nem is esik a dohányra, nem rontja ilyen minimálisan sem a tömés ízét a Coconara.

coconara-kockak coconaraszen

 

Egy Coco Nara kocka szén darab közel 50-60 percig képes nagyon jó, egyenjeletes hőt leadni. Időnként nem árt lehamuzni, hogy a külső hamuréteg ne fogja meg a hőt. Egyedüli problémája ennek a szénnek, hogy nehéz beizzítani. Mivel erősen van tömörítve, így az izzítása egy kisebb kihívás. Kihívás, annak aki nem rendelkezik szén izzítóval vagy nincs türelme a gáztűzhelyénél. Elektromos izzítóban a működési hőmérséklet elérése után olyan 6-7 perc kell neki, egy fordítással, hogy mindkét oldala jó alaposan beizzon. Gáztűzhelyen a Coco Nara szén olyan 7-8 perc alatt izzik be, ha nagy lángra vesszük.

Kiszerelés, csomagolás

A kiszerelést illetően ennél a márkánál nem súlyra van megadva. A fenti képen a 16 soros doboz látható. Ez kapható jelenleg nálunk is, illetve még egy kis, ‘kóstoló’ doboz. Áruk mint fentebb említettem magasabb, drágább mint a többi természetes szén. Vannak nagyobb kiszerelések is. 108 soros dobozban már jó időre elegendő Coconaa szén kocka található, de külföldön 40 dollár körüli ára is elég magasnak mondható. Így a Coco Nara mára egyet jelent számomra a minőségi, vízipipa szénnel. Aki teheti feltétlen próbálja ki a Coconara-t.

coconara108 coconara84dbos

Tapasztal, konklúzió

Személyes tapasztalatom, hogy ez a szén tényleg kiváló! Már több mint egy dobozt elhasználtam és garantáltan fogok még vásárolni belőle. A használata során csak izzításkor van némi szaga, de miután már pirosan izzik, semmi mellékíze nincs. Megkedveltem, tényleg sokáig bírja és nagyon jó a hamuzási tulajdonsága. Egyedül az ára az ami kicsit visszatart, de mindig meg kell fizetni a minőséget.

Összegzés: 9 / 10

Előnyei

  • Nagyon jó egyenletes hőleadás
  • Sokáig képes izzani méretéhez képest (70-80 percig)
  • Nagyon jó hamuzási tulajdonságok
  • Ideális méret
  • Nem tört, repedt

Hátrányai

  • Régen volt egy kisebb adag, ami már elfogyott
  • Magas áron volt
  • Nehezen lehetett csak beizzítani és hosszas művelet volt

Ahogy a minőségi termékeket, úgy a Coconara szén is hamisítók áldozatául esett. Vannak hamis dobozok, ezért vásárláskor vigyázzunk. Volt dolgom ilyen dobozzal és annak is nagyon jó volt a minősége, tehát konkrétan baj nem volt vele, de még is, ha tehetjük, akkor eredetit vásároljunk. Fotó a hamis és eredeti különbségéről.

Coco Nara szén vásárlás

Amennyiben szeretnél vásárolni Coco Nara vízipipa szenet, akkor látogass el a vízipipa vásárlás menüponthoz!

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply