A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Elements instant dohány elkészítése

Szeretném nektek bemutatni az újfajta Elements instant dohány elkészítési módját. Miért újfajta? Mert két részből áll , egy adag száraz dohányból és egy tubus ízesítőből. Elkészítése könnyű, párszor átmossuk, bekeverjük az ízesítőt és várunk pár napot. No, de lássunk is neki!

elements-instant
Az Elements instant dohányát ne keverjük az Elements Ready-vel! A képen az instant látható.

Hogyan készítsük el az Elements instant dohányát

Előkészületek

A száraz, aprított dohányt szórjuk egy félig meleg vízzel telt, jól záró dobozba, majd rázzuk össze. Ezt követően nézzük meg, hogy minden része átázott-e és hagyjuk 4-5 percig ázni. Ez alatt a víz színe sötétedni fog. Lehet látni, hogy a víznek barnás színe van. Miután letelt a 4-5 perces meleg áztatás, szűrjük le. Ügyeljünk, hogy ne legyen túl sok dohány veszteségként elkönyvelve. A maradék nedvességet nyomkodással távolítsuk el a dohánylevelekből, így még jobban átmoshatjuk. Minél többször áztatjuk, annál halványabb lesz a színe, annál mosottabb lesz.

Minél többször mossuk, áztatjuk át, annál gyengébb lesz a nikotin tartalma, annál kevésbé lesz erős a dohányunk. Jobban érezhető lesz továbbá az ízesítő aroma íze.

Öntsük ki az előző barnás vizet. A második és az ezt követő többi áztatásnál is hideg vizet használjunk.Keverjük el jól a dohány levelek darabjait és ismét egy kis rázás jöhet. Ezt követően ismét 4-5 percig hagyjuk a vízben. Még mindig barna színe lesz a víznek. Az idő leteltével ismét szűrjük és ismét beáztatjuk. Ezt körülbelül 3-4x ismételjük meg összesen. Ha többször mossuk ki a dohányt, akkor gyengébb lesz, ha kevesebbszer akkor erősebb, nikotinosabb. Az ajánlott 3-4 mosást követően minél erősebben, minél jobban nyomkodjuk ki a dohányt. 4-ik mosás után is lehet még színe a víznek, mint látható, ez ne tévesszen meg senkit.

Miután kinyomkodtuk, papírtörlő segítségével tovább csökkentjük a nedvesség tartalmát. Egyszerűen csak összehajtjuk a papírt és préselni kezdjük a még nedves dohányt. Vessük teljes erőnk nem kell félteni, maximum időnként száraz részre áttenni. Érdemes nagy figyelmet fordítani a szárításra.

Nem szabad kitenni a dohányt napfényre és főleg tilos mikróba szárítani! Ezektől rothadásnak indulhat.

Ízesítés

Miután elég száraznak érezzük, szedjük szét és folytassuk a préselést, mindig új, száraz papírtörlővel. Amikor már szinte nem látszik folt a törlőn, akkor elég száraz. Szétszedve szórjuk egy jól záró műanyag dobozba és közben, rétegesen öntsük rá az ízesítőt. Nem szabad összekeverni az ízesítőt, a frissítővel. A dohány frissítő csak frissítésre jó. Az ízesítő ízesítésre, mily meglepő. Az ízesítőknek, mint például Elements vagy bisan, sokkal erősebb ízt adnak a száraz dohánynak Ez frissítővel nem megoldható.Ha megvagyunk a dohány és az ízesítő adagolásával, akkor zárjuk be a dobozt és rázzuk össze, keverjük meg jó alaposan. Fontos, hogy ne maradjon száraz dohánylevél. Az állaga eléggé lekvár szerű lesz, azonban idővel beszívja a dohány ezt a melaszt.

Érlelés

Összekeverés után minimum 4-5 napot, de inkább 7-10 napot hagyjuk érni és közben naponta 1x nyissuk ki és keverjük meg.

Videón a műveletsor

A videón a régi, első szériás Elements instant dohányból készítünk vízipipa dohányt. Azóta már Elements Ready dohány kapható, vásárolható, melyet nem kell kimosni!

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply