A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Elektromos szénizzítók használata

Az elektromos szénizzítók terjedésével, egyre többször lehet látni, hogy egyesek miként használják azokat. A helytelen használat sajnos megrövidíti a szénizzító élettartamát, mikor kis odafigyeléssel és pár száz forinti kis plusz kiadással jelentősen megnövelhetjük az élettartamát.

A különféle szén izzítók között az árak és az élettartam is széles körben változik. Vannak pár ezer forintos izzítók is, amelyek jó esetben 1 évig bírják, de vannak jobb minőségűek is. Mindkettőnek növelhetjük az élettartalmát, így érdemes ezekre odafigyelni és így kicsit spórolni.

A leggyakoribb okok, amik miatt tönkremegy egy ilyen izzító:

  • Izzószál “kiég”. Ahogy a szén felhevül, a vele érintkező (illetve a közelében lévő) vasat és acélt elkezdi “megenni”, aminek a vége az, hogy az izzószál külső borítása elvékonyodik és végül kilyukad. Ahol kilyukadt, ott gyakorlatilag a levegővel érintkezve a belső szál elég.
  • Belső kábelezés megéghet, ha túl sok szenet rakunk rá vagy egy nagyon zárt helyen használjuk.

Tanácsok, az élettartam növelésre:

  • Használjunk egy vékony rácsot, ami az izzítószál és a szénkockák közé teszünk. Így ezt a rácsot és nem az izzószálat fogja kikezdeni a szén. A rács könnyen és olcsón cserélhető.
  • Ne rakjunk a szénizzítóra túl sok szenet és kis helyet hagyjunk köztük, hogy levegő áramolhasson.
  • Ne használjuk egy rosszul szellőző sarokba vagy olyan zárt részen, ahol nagyon áll a levegő.

 

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply