A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Razan mosható szívócső

Razan szívócső

Razan mosható szívócső neve biztosan ismerősen cseng, hallottál már róla a vízipipa csövek világában. Sokan istenítik, mások pedig fölöslegesnek tartják a Razan szívócső minőségét, meglétét. Ebben a leírásban megtudhatod, miért jó egy ilyen szívócsővel vízipipázni. Miben más, mint a többi mosható vízipipa szívócső.

razan-szivocso

Egyszerű külső nagyszerű belsőt rejt

Első ránézésre egy sima, az átlagosnál kicsit vaskosabb csővel állunk szemben a Razan esetén.
Azonban ha kezünkbe vesszük akkor feltűnik az első igazán jelentős különbség. A súlya. Jóval könnyebb mint a normál szívócsövek amik hazánkban elterjedtek. Ez két tényezőnek köszönhető. Először is nincs benne fém spirál. Továbbá nem fából készül a vég és a fej része, hanem minőségi műanyagból. Ennek köszönhetően könnyű, időtálló és mosható rendszeresen a többi szívócsővel ellentétben.

Milyen egy igazi mosható szívócső?

Olyan amiben a benne áramló levegővel sem fa, sem fém rész nem érintkezik. A Razan szívócső pont ezért valóban mosható, mivel csak és kizárólat műanyagból áll. A lenti képen láthatod is a belsejét, amiben fém helyett műanyagból van a spirál. Volt egy időszak, amikor egyes vízipipa üzletekben hamis Razan szívócső volt forgalomban. Ezeket sokkal kedvezőbb áron kínálták. Egy eredeti Razan mosható szívócső ára 8000 Ft körül mozog. A hamisítványokat potom 2000 Ft-ért kínálták, ráadásul nem is hasonlítottak az eredetire! A fenti képen látható, miként néznek ki az eredeti márka szívócsövei. Így érdemes a cikk végén a vásárlás menüpont megtekintése, hogy biztosan eredeti, minőségi mosható szívócsövet vásároljunk.

Cső felépítése

A cső részeinek rögzítésére speciális, szagmentes ragasztót használnak. Saját tapasztalatból tudom, hogy egy ilyen szívócső több évig képes hűen szolgálni tulajdonosát. (Az én Razan Sultan csövem 2-2,5 éve van meg és eddig semmi probléma nem volt vele.) Ellentétben a hagyományos szívócsövek maximum 6-7 hónapig bírják, utána használhatatlanokká válnak.

A mosás nagy előnye, hogy sokkal tisztább ízeket kaphatunk. Használat után/előtt elöblítjük és utána nem fogjuk érezni az előző tömés ízét, ha a vízipipa testét is kitisztítottuk.

razan-belso

A Razan cső másik fontos tulajdonsága a nagy belső átmérő. Sokkal könnyebben lehet szívni. A belső átmérő a két műanyag végnél a legkisebb. A nagy belső átmérő előnye igazán csak 55cm fölötti vízipipáknál jön elő, egy jó kerámiát használva. Ez lehet vortex vagy phunnel is. Meglepő, mennyivel könnyebben lehet szívni ezzel a szívócsővel.

Így pedig, hogy könnyebb szívni, sokkal nagyobb füstfelhőket lehet fújni. Főleg egy jó dohánnyal karöltve. (Al Fakher vagy Nakhla Mizo)

Összegzés

Összegzésképpen mindenkinek ajánlani tudom bátran ezt a csövet. Az elég magasnak mondható ára riaszt vissza sokakat, azonban a tiszta íz és a hatalmas füstfelhő megéri ezt a befektetést. Úgy pedig még inkább megéri, ha több évre szól, mivel ez a cső strapabíró nagyon.

Egy kis érdekesség: A Razan és Nammor szívócsöveket ugyan az a cég gyártja. A két cső leginkább csak picit a kialakításban és árban térnek el egymástól, de persze a felhasznált alapanygok (p. ragasztó) minősége is eltér jó részt.

Razan mosható szívócső vásárlás

Sajnos mivel volt már hazánkba egy komolyabb hamis Razan szívócső szállítmány, így ajánljuk, hogy tekintsél be a vízipipa vásárlás menüpontunkba és tekintsd mely, mely vízipipa boltok, webáruházak megbízhatóak és hol vásárolhatod meg legkedvezőbb áron.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply