A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vízipipa kontra törvények

Hol vízipipázhatsz és hol nem? Mikor szólhatnak szórakozóhely tulajdonosok jogosan? Továbbá hasonló kérdések a vízipipával és a törvenyekkel kapcsolatban.

Hány éves kortól?

A hatályos magyarországi szabályozás értelmében minden polgár “felnőttnek” számít, ha már betöltötte a 18. életévét. A vízipipázásra azon hatályos jogszabályok vonatkoznak amik a dohányzásra, cigarettázásra. Tehát 18. életévét betöltött személy vízipipázhat szabadon és vásárolhat dohány terméket.

Hol szabad vízipipázni?

Amely helyen cigarettát szabad szívni, fogyasztani, ott a vízipipa is engedélyezett a törvény szerint. Ez lehet étterem, kocsma, pub, szórakozóhely vagy bármilyen helyszín, akár közterület is. (Magán területen már más kérdés.) Egyik helyen sem szólhatnak, kivéve ha a házirendben rögzítettek, korlátozták a vízipipa használatát az adott helyen.

Azt is figyelembe kell venni, hogy ma már Magyarországon egyes városokban korlátozzák a dohányzást. Ezen új törvényeknek megfelelően egészségügyi épületek, hivatalok, oktatási intézmények meghatározott távolságában illetve buszmegállókban tilos a dohányzás és helyszíni bírság szabható ki. Ezekre figyelni kell, azonban a zöld övezetekben, parkokban nyugodtan tömhetünk egy vízipipát.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply