A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vízipipa

Mi is az a vízipipa?

Miként alakult ki, milyen az etikettje, történelme és egyéb érdekes információk a vízipipáról.

A vízipipa nem csak egy dohányzási forma. A vízipipázás egy szertartás. Minden kés lépésének fontos szerepe van. A dohány kiválasztásától, a kerámia töméséig, a szén izzításán át minden kis mozzanat szerepet játszik abban, hogy a vízipipa ne csak egy legyen a sok közül… Különleges, mely pihentet és kellemes időtöltést biztosít rohanó világunkban. Növeli a társas kapcsolatokat az elhidegülő, technológiai korunkban.

Vannak akik csak divatként, hallucinogén eszközként tekintenek rá. Ők tévednek. A vízipipázás egy életérzés. Nem narkotikum, hanem tiszta dohány használatát mondják ki az íratlan szabályok. Ha az oldalon olvasol ezekről, akkor biztos más szemmel fogsz a vízipipára tekinteni. Tájékozódj, mielőtt bármiről is véleményt alkotsz.


Vízipipa története és kultúrája

teahazmegregenEbben a részben olvashattok a vízipipa kialakulásának, fejlődésének történetéről. A kezdetektől egészen a mai napjainkig. Továbbá a keleti hagyományokról is olvashattok és egy – két érdekességre is rájöhettek. Vannak helyek ahol komolyan veszik ezen szokásokat, máshol kevésbé. Ezen információk akár jó kiindulási pontot adhatnak számunkra.

Ne feledjük, hogy a vizipipázáshoz hozzá tartozik annak történelme. Sokan csak divatból használják a vízipipát, de egy komoly pipás megnézi honnan is jött, miként is használták régen és milyen szerepet töltött be.

Tovább a vízipipa részletesebb történetéhez

 


Vízipipa használata

vizipipa-test-tisztitasA vízipipa használatát sajátíthatod el, tanulhatod meg az itt található cikkekből. Külön kategóriákba rendezve, hogy megtaláld mit is keresel. A legelső mozzanattól kezdve a legutolsó lépésig mindent megtalálsz a vízipipa használatáról. Érdemes lépésről – lépésre haladni, fokozatosan haladni a cikkeinkkel és egyre bővíteni tudásod.

Nem csak a kezdők tudnak új ötleteket és praktikákat tanulni a vizipipa használatáról nálunk. Aki figyelmesen végigolvassa leírásaink, azok szinte biztosan jó töméseket és finom ízeket fognak egymás után készíteni.

További cikkek a vízipipa használatáról

 


Vízipipa káros? Egészségügyi hatásairól egy kicsit

vizipipa-karosA vízipipa egészségügyi hatásairól rengeteg téves információ kering szerte az interneten, főleg orvosi ‘szakportálokon’ melyeknél időnként megkérdőjelezhető a valódi hozzáértés. Természetesen a vízipipa mint dohányzás káros. Minden dohányzási forma káros. Azonban nem mindegy, hogy mennyire. Vannak igen károsak, mint például a cigaretta. Vannak közepesen, mint például a tubák, a hagyományos pipa.

Aztán vannak a legkevésbé károsak, mint a vízipipa és a különböző e-cigik. Ebben a kategóriában olvashatsz a vízipipa különböző egészségügyi hatásairól és, hogy miért is kevésbé káros, mint a többi dohány fogyasztási forma.

Tovább a vízipipa egészségügyi vonatkozásaihoz

 


Vízipipa márkák a hazánkban

khalil-mamoon-testA hazai piacon rengeteg féle vízipipát lehet vásárolni. Jó hír, hogy a nagyon olcsó és gyengébb minőségű vízipipákon kívül, megjelentek a közép és felső kategóriás vízipipa márkák. Azonban az emberek többsége így is az olcsóbbat keresi, de nézzük meg vásárlás előtt, mi is a választék a teljes országra nézve.

Azt se feledjük, hogy van egy tanulási folyamatunk. Így érdemes lehet időben fokozatosan javítani a minőséget, a növekvő igényekhez viszonyítottan. Persze lehet már elsőre is egy prémium vizipipát vásárolni, de ha nem tudjuk használni, nem érünk vele sokat.

Bevezető kategória

Közép kategória

Felső, prémium kategória

További hazai vízipipa márkák és bemutatóik

 

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply