A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Phunnel kerámia tömése

Phunnel kerámia elég különleges kialakítású. Az ember el sem hinné, hogy mennyire jól tud működni, csak ha már tapasztalta személyesen. Nagyon nagy méretű ez a kerámia és emiatt igen sok vízipipa dohányt igényel, a legtöbb esetben. Kivéve a Mini phunnel méretűek. A phunnel kerámia tömése nem igényel nagyobb ördöngösséget, mint normál társa. Csupán itt az alufólia feszességére kell jobban vigyáznunk és a középső részt egybe hagyni, nem lukasztani. Azonban mint a többi kerámia tömése, itt is tapasztalat szüli a mestert. Emiatt ne keseredjünk el ha nem tudunk egy jó tömést összehozni az elején, mivel a normál kerámiához képest nehezebben lehet kitapasztalni a phunnel kerámia tömését.

Videón a művelet

Fényképeken, írva


normal_alien-phunnel-kermiai-tomes3Tiszta kerámiába elkezdjük a dohányt beleszórni. Érdemes kézzel szétnyomkodni, hogy lazább tömést érjünk el és kevesebb dohányt szükséges így használnunk. Ügyeljünk arra, hogy mindenhol egyenletesen legyen elosztva a dohány. Továbbá fontos, hogy ne tömjük púposra a phunnel kerámiát!


phunnel-mecses-modHa még nincs sok tapasztalatunk akkor érdemes az úgynevezett mécses módot használni. A dohány tömése előtt is behelyezhető vagy utána is.


normal_alien-phunnel-kermiai-tomes5 Használjunk több réteg alufóliát és nagyon feszesen feszítsük rá a kerámiára. A phunnel esetében gyakori hiba, hogy laza az alufólia és emiatt a középső lukra rátapad és nem lehet szívni. Ezt elkerülhetjük, ha használjuk a távtartó modot. Azonban feltétlen szükséges használni.

phunnelkermia-lukasztas


cocobrico_szen_keramianSzeneket érdemes a lukak fölé tenni. 4db fél Cocobrico vagy 4db Coco Coal szükséges hozzá. Nagy méret miatt több hőt igényel. Öngyulladós szenek közül 50mm-esből 1 egész ajánlott, félbe törve vagy 3db fél 44mm-es szén korong ajánlott.

Hőtartó sapka elég nehézkesen megy rá. A vízipipák többségén a phunnel kerámiára a mérete miatt alig marad hely a hőtartóban. Ilyenkor megoldhatjuk a problémát úgy, hogy 2db 50g-os dohány dobozát a hőtartó sapka alá tesszük, majd ha már beindult a füst levehetjük és élvezhetjük a hihetetlen nagy füstfelhőket!


Tanácsok phunnel kerámia tömése részhez

  • Ne tegyünk több dohányt, ásványt a phunnelbe, mint a perem magassága. Ezt csak pár, külföldi dohány márkával lehet jól használni.
  • Használjunk minél vastagabb alufóliát, a speciális extra vastag fólia az ajánlott.

Phunnel kerámia töméséhez vásárlás

Alufóliából érdemes körbenézni. Továbbá phunnel kerámiát sem mindegy milyet vásárol az ember. Bővebben a vízipipa vásárlás menüpontban.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply