A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Hamutálca, vízipipa tányér

A tálca egy vékony, kerek, fényes fémlemez a vízipipa felső részén. Erre kell a hőtartó sapkát tenni. Egyes magasabb vízipipáknál 2 tányér is lehet egymás alatt. Ezeknél a felső a hamué, míg az alsó a szívócső vagy nassolni való tartója.

Az alsóba valami füsthöz illő nassolni valót szoktak tenni. Például mandula, sós mogyoró és ilyesmik. A felső tányér elsődleges célja a hamu és a szén felfogása. Az izzó szén azonban idővel, mint a szén konzolt is, kikezdi és rozsdásodni kezd. Ezt megoldhatod úgy is, hogy a szenet nem ide teszed amíg izzik, hanem egyből egy konzerves dobozosba dobod, amibe van egy kis víz. Esetleg az egyik modding ötletet készíted el magadnak, amit a fórumba találsz.

Tanács vízipipa tálcához

  • Minél nagyobb, annál jobb! Itt a való életben is igaz ez. A nagyobb tálcák jobb eséllyel fogják meg a leeső szén darabokat, továbbá több hamu fér el bennük.
  • A vízipipa hamutálca pereme legyen emelt, így nem gurulhat ki belőle a szén. Legyen magas, de azért ne otromba.
  • Az izzó, nagyobb szén darabokat ne tartsuk sokáig a tányéron, mert a legtöbb fémnél a hő hatására szín elváltozás jön létre, mert oxidálódni kezd a nagy hőtől. Így foltos lehet, ami látvány szempontból hátrányos csak.
  • Érdemes egyes kisebb vízipipák gyári tálcáját egyből lecserélni. Például a Mya QT vagy a Nargilem NP300/450-es modellek tálcája gyárilag eléggé kis méretű.

Hamutálca vásárlás

Érdemes a gyári tálca helyett vásárolni egy nagyobb méretűt. Azonban sok helyen vékony, már eredetileg sérült – karcos vízipipa tálcákat kínálnak. A vízipipa vásárlás menüpontban találhat megbízható vízipipa boltokat, internetes áruházakat.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply