A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Normál, egyiptomi kerámia

A legelterjedtebb típusú vízipipa kerámiák az egyiptomi típusúak. Hazánkban több mint 80% ilyen kerámiát használ, mondjuk ez betudható annak is, hogy a legtöbb vízipipa alap tartozéka egy egyiptomi vízipipa kerámia

A kerámia igen elterjedt nyugat Európában is, Amerikában pedig csak elvétve találunk szír kerámiát. Kint igen magas minőségű és különleges formatervezésű vízipipa kerámiák vannak forgalomban. Ilyen például a Vortex vagy a Phunnel, hogy csak a két legnevesebbet említsem. Nálunk egyenlőre még az ár számít és a sima, egyszerű normál egyiptomi kerámiák a legelterjedtebbek, amiket tartozékként adnak a vízipipához.

Igen széles a forma, méret és színviláguk skálája. Azonban nagy átlagosságban elmdonható, hogy nem túl díszesek, inkább egyszerű, szolidabb megjelenésűek.

Egyiptomi vízipipa kerámia típusok

Átlagos egyiptomi kerámia

egyiptomi-kermia-fekete-sima

Alanyunk egy egyiptomi pipához való. Általánosságban ezek a kerámiák az elterjedtebbek. Magasabbak mint a szíriai társaik és változatosabb a formájuk, díszítésük és méretük.

Ezek a kerámiák is többféle anyagból készülhetnek. Lehet kerámia, porcelán, agyag vagy akár fém. Díszítettség igen széles skálán mozog. Vannak egészen díszesek rózsamintával vagy az egyszerűbb vonalas mintával, esetleg a fémnél króm/nikkel borítás. Ezen kívül vannak a legegyszerűbbek, az egyszínű dísz nélküliek vagy a sima agyag külsővel rendelkezők.


Kicsi, alacsony normál kerámia

egyiptomi-alacsonyEgy alacsony bordós színű mázas egyszerű kerámia. Tekintettel az alacsony mivoltára inkább kisebb méretű vízipipákhoz ajánlott kis 33mm-es szénnel.


Különleges, porcelán

egyiptomi-procelanEgy igen díszes és fülekkel rendelkező porcelán kerámia. A fülek segítségével a forró kerámiát könnyebben mozgathatjuk, viszont a porcelán igen törékeny.


Dupla / Tripla fejű egyiptomi kerámia

egyiptomi-dupla-keramiaNos ez a kerámia igen jó ötlet! Remekül lehet vele ízeket keverni, a tömítés biztos nem olvad meg a hőtől és rekord hosszú ideig bírja, mivel 1-1 oldalra kevésbé hat a hő. Mondjuk így nehezebb beizzítani viszont. Nagyobb pipázáskor ajánlott egy ilyen. Viszont hátránya, hogy méretéből adódóan könnyebben leugrik mint egy sima és a hőtartó sapkák sem jók rá.


Osztott fejű, mixer kerámia

osztott_kek_keramiaAz elv pofon egyszerű. Van egy normál vízipipa kerámia, amit belül elválasztunk. Így alakult ki a mixer vízipipa kerámia. Dohányok vagy ásványok ízeinek keverésére alkalmas. Bár minden kerámia alkalmas a dohány mix-ek pipázására, így ez a kerámia eléggé fölösleges.


3in1, Három az egyben kerámia

egyiptomi-3in1-keramiaEz már igazából nem is kerámia hanem inkább korona. Szép koromfekete kerámia alsó rész és hozzá egy pontosan illeszkedő fém felsőrész, mely a hőtartó, szélfogó sapkát helyettesíti. Az ötlet igen jó, főleg, hogy ha lezárjuk a tetejét akkor a kerámia biztosan nem esik le a földre, szőnyegre, laminált padlóra, asztalterítőre és egyéb kínos helyekre. Házibulikhoz például kifejezetten ajánlott, főleg a házigazda érdekében. (Olvashattok róla tesztet és összehasonlítást.)


Egyiptomi vízipipa kerámia vásárlás, rendelés

Az egyiptomi vízipipa kerámiák a legkeresettebbek és legnépszerűbbek. Ezekhez tartoznak a phunnel és vortex típusúak is. Ezek megvásárláshoz érdemes pár dolgot megnézni. Ezekről bővebben a vízipipa vásárlás menüpont alatt olvashatsz.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply