A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Kaya PNX 660 vízipipa bemutató

0

A Kaya márkát hazánkban az olcsó, nagy méretű phunnel kerámiával azonosítottuk még 2012 és 2013-ban. Külföldön azonban ez a márka már szélesebb termékkört fed le. A Kaya vízipipákat is gyárt, kifejezetten a németországi divathullámot és ízlést megcélozva. A Kaya NPX 660 -as igazából a Nargilem NPS vízipipa egy olcsóbb verziója, úgy is mondhatnánk, hogy kópiája.

kaya_pnx_bb_660_low_water

Csomagolás

A csomagolása nagyon igényes, szép karton doboz, műanyag füllel, aminél kényelmesen foghatjuk és vihetjük. Azonban a karton éppen, hogy csak elbírja a pipa nehéz alkatrészeit. A belső csomagolás is szép, minden darab külön, egyesével is be van csomagolva. A dobozban találunk egy Kaya vortex kerámiát, egy üveg szívócső markolatot, szilikon csövet és fém véget hozzá, a víztartályt, a test alsó részét, a test felső részét, alsó csövet, csipeszt és a tálcát.

Anyaghasználat

Az alkatrészek masszívak és nem anyagspórolósak. Egyes méretek szerintem fölöslegesen elméretezettek. Egyfelől a víztartály iszonyatosan nehéz, vastag falú. Az alsó vízbe érő cső átmérője nagyon nagy, bár ez fölösleges. A test nagyon vastag, tömör. Így masszív időtálló, de nagyon nehéz is. A test sárgarézből van, a külső pedig krómozott. Az alsó cső és a szívócső + kerámia adapter rozsdamentes acélnak tűnik. A cső üvegmarkolata egész jó, nincs benne hiba, buborék. A szilikon cső elég merev és egy műszálas szövettel van bevonva. A szilikon tömítések elég puhák, de elég jók.

Kialakítás

A kialakítása már kevésbé jó. Hiába a nagy átmérőjű alsó cső, hiszen a szívócső és kerámia adapter átmérője már nem kiemelkedő, így noha könnyen lehet szívni, de nem jobban mint más vízipipákat, amik hasonló méretben, kategóriában indulnak. A részek menetesen kapcsolódnak. Az üvegtartály és a test alsó része közötti menet túlságosan hosszú, több percig tekeri az ember. Ez idővel nyikorogni fog nagyon, legalább is nekem ez a tapasztalatom a hosszú menetet tartalmazó pipákkal. A szelep elég vacak. Nehezen lehet kifújni a levegőt és otromba nagy a mérete. A kerámia egy vortexre hasonlító, de annál jóval gyengébb minőségű és elég hibásan kialakított kerámia. A szilikoncső külső nejlon borítása nincs rögzítve a csőre, csak a végeinél bele van hajtva és így az üvegmarkolat és a fém vég is forog benne. A szívócső adapterek elég nagyok, de a mosható csövek gond nélkül belemennek. A kerámia adapter jó, a legtöbb egyiptomis kerámia stabilan áll rajta.

Videó

Konklúzió, összegzés

Mivel hazánkban nem kapható, így nem fogunk melléfogni. Használata során előjönnek olyan problémák, mint például a rezgés. Stabilnak elég stabil, pont a nagy súlya miatt. Pont ez viszont hátrány is, mivel könnyebben kicsúszhat a kezünkből és szállítani sem mókás dolog. Az ára 100 euró. Ennyiért lehet jobb vízipipát venni itthon is és külföldön is. Hosszú távon hamar megunnánk a hosszú menetet és a nehéz súlyát.

Share.

Leave A Reply