A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Miért ne vízipipázzon a gyerek: Lakás tűzet okozhatnak

0

Mindig kérdezitek tőlünk, hogy miért nem ajánljuk a vízipipázást (még ásvánnyal, pasztával, géllel sem) a fiatalabbaknak. Ennek több oka van, egyik miatt sem lehet félvállról venni a dolgot. Sajnos sok gyerek ír nekünk, hogy 12-14 évesen vízipipázni szeretne, de Ő csak ásvánnyal, mert az nem káros és segítsünk. Nem. Abban a korban a tanulásra kell koncentrálni és a játékokra. A vízipipa nem játék, nem is a menüzés eszköze.

No de miért is nem játék?

Az egy dolog, hogy nem egészséges, gátolja a fejlődő szervezetet. Azonban van egy olyan apróság, amit FELELŐSSÉGNEK hívnak és mellé a LOGIKUS GONDOLKODÁSnak kellene társulnia. Ez a kettő idővel alakul ki, neveléstől függően. Egy 12 – 14 éves gyerek, nem úgy látja a világot, mint egy 20-24 éves fiatal. Ennek az eredménye ez az eset is. Nem elég óvatosan, nem tudják úgy megítélni egyes lehetséges történések súlyát, ahogy kéne. Ennek következménye pedig a felelőtlen döntés.

Éppen ezért, egyetlen egy gyerek se írjon megsértődötten, ha nem válaszolunk neki és nem segítünk vízipipát vásárolni, mivel a vízipipa NEM GYEREKJÁTÉK!

Aki ezzel játszik, az gyakran így járhat:

“Vízipipa okozta azt a székesfehérvári tüzet, ami hétfőn pusztított egy tízemeletes ház harmadik emeleti lakásában – írja a Bors. A lap úgy tudja, a lakásban élő B. Krisztián, testvére, Tamás és barátjuk, M. András az erkélyen felejtett, még izzó parazsú vízipipával okoztak lángokat, amik hamar átterjedtek a lakásra is.”

“A 13 és 14 éves fiúk amúgy egy kipattant szikrát eloltottak vízzel, azután hagyták el a lakást és magára a vízipipát.”

vizipipa-kiegett-erkely

Share.

Leave A Reply