A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Karácsonyi vízipipás ajándék ajánló 2014-ben

0

December van, már az első hetén is túl vagyunk. Lassan el kell dönteni, ki mit szeretne adni/kapni karácsonyra. Ilyenkor nem csak az ajándékboltok, hanem a vízipipás üzletek, webáruházak is felpezsdülnek. Megjelennek új termékek, leakciózzák a régieket. Ezeket érdemes sokszor megvárni, de az utolsó pillanatra sem szabad hagyni a döntésünk. Örömmel látom, hogy folyamatosan bővül minőségi és fél-minőségi termékekkel a vízipipás piac. Azonban egyre kevésbé lehet már követni az újdonságokat, épp emiatt. Ezért arra gondoltunk, hogy összeszedjük, milyen termékekre és milyen akciókra érdemes figyelni. Először nézzük azon termékeket, melyek remek ajándékok lehetnek. Itt újdonságok és régi slágertermékek egyaránt szerepelnek.

Vízipipák

aladin-evo-2014 elnefes-vizipipa

November környékén érkezett egy új Aladin vízipipa szállítmány. Az előző generációs EVO vízipipák továbbgondolása és apróbb finomítása. Inkább az új széria a kínálat bővítésére koncentrált. Több új modell érkezett, melyek az egészen kicsitől, a jelentős nagyobb méretű vízipipákig kiterjed. A modellek már a boltok polcain vannak, érdemes megnézni őket! Az Aladin mint tudjuk, a közepes kategória felső határát súrolja, hála jó kialakításának és rozsdamentes alapanyagának. Ha valaki prémium minőségre és a tradicionálisabb külső felé kacsingat, azoknak bátran ajánljuk az El Nefes vízipipákat. Ezek tömör, öntött sárga- illetve vörösrézből készülnek, nagyon masszív és könnyen szívható kialakításúak.

Az új modellek beszerezhetősége és ára:
[onlymembers]

  • Az El Nefes vízipipák 20 és 40.000 forint körül kaphatóak. Ajánlott üzlet: Vizipipavásárlás.hu
  • Aladin vízipipák árai igen szerteágazóak, mérettől függően. Két üzletben érdemes körbenézni: President és Vizipipa.eu
[/onlymembers]

Kiegészítők

Szívócső

szilikon-szocso Extra Nammor black1

A szívócsövek terén nagy változást nem hozott az évi végi hajrá. A legutolsó említésre méltó a szilikonos, mosható szívócsövek megjelenése volt, még az év tavaszi időszakában. Ezekből nőtt a választék mind márka, szín és forma szerint is. Leginkább az üveg szívóvégekből lett több típus. Aki olcsóbb, de még is mosható megoldást szeretne, azoknak továbbra is bátran ajánlhatjuk a Nammor szívócsöveket, de akár az eldobható műanyag csövekben is érdemes lehet gondolkodni, mivel ezekből már egészen pofás, minőségi darabok is érkeztek hazánkba.

Szilikoncsövek árai és üzletek:
[onlymembers]

[/onlymembers]

Kerámia

sahlar2013 sahlar-modder-csoport szenkonzol-2-ketto

A vízipipás során nagyon fontos, milyen kerámiát használunk, avagy milyen dohánytölcsérbe tesszük a tömni, tölteni valót. Sokan nem adnak kellő figyelmet ennek a tartozéknak. Érdemes figyelmet szentelni a hazai érdekeltségű Sahlar márkájú vízipipa kerámiákra. A normál Sahlar phunnel dohánytölcsérről külön írtunk anno, videós bemutatóval. Az idei karácsonyra egy új modell is érkezett! A Sahlar Modder Phunnel kerámia szerkesztőségünkbe már van egy ideje, mint mintapéldány, hamarosan pedig be is mutatjuk számotokra! Addig is röviden összefoglalnánk: Nagyon jó, minőségi kerámiáról van szó, egy ötletes plusszal körítve. Külföldi közösségekben továbbra is nagyon népszerűek a natúr, máz nélküli vörösagyag kerámiák, melyek magyarországi webáruházakban is kaphatók. Egyszerűek, lehet hozzájuk modern szénkonzolt vásárolni, noha a máz hiányát nem mindenki tudja maga mögött hagyni.

Sahlar és agyag kerámia vásárlás:
[onlymembers]

[/onlymembers]

Szénkonzol

sahlar-and-kaloud-lotus el-nefes_FES aladin-heat-reactor-vizipipa-szentarto

A 2014-es vízipipás termékek közül talán a modern, zárt szénkonzolok terjedtek el leggyorsabban és váltak divattá. Az év elején megjelent a Kaloud Lotus, melynek később számos hasonmása jelent meg. A bal oldali képen egy Kaloud van, mely Sahlar kerámia tetején ül. A jobb oldali fotó az El Nefes márkájú. FES nevet viselő zárható szénkonzol. Ezeknek egyébként az előnye az, hogy nem kell hőtartó sapka, mivel a tető nyitásával-zárásával állítható, hogy milyen mennyiségű hőt kapjon a kerámia tartalma. Továbbá védi a széltől és leesésnél jó eséllyel nem gurulnak el a szén darabok. Az ötlet nagyon jó ami alapján elindultak, a kivitelezés minősége márkánként eltérő. Van még egy, funkcióban hasonló termék az Aladin márkától, mely a Heat Reactor néven vált ismertté külföldön. Ezt a jobb oldali képen láthatjátok.

Kaloud Lotus és El Nefes FES zárható szénkonzol vásárlás:
[onlymembers]

  • Kaloud Lotus: Vizipipa.eu
  • El Nefes FES és Aladin HR: Feltehetőleg hamarosan felkerül a boltok polcaira, Szultán kincseiben mindkettő kapható.
[/onlymembers]

Dohány, Ásvány, paszta, gél

grapefrut-paszta-vizipipa nakhla-orangepeach-narancsoszibarack shisharoma-mezesdohany vizipipa-gel-icedrops

A nagy falat! Itt bizony gyökeres változások történek a korábbi évekhez képest. Kezdjük ott, hogy a dohányok ára eléggé magas, a különféle tiltások pedig megoldást kívánnak. A dohányt helyettesíthetjük dohánypótló készítményekkel. Ezek közül jelenleg három típust különböztethetünk meg, melyek hazánkban fellelhetőek. Első típus, a már ismert vízipipa ásványok. Ezek közül a Bigg Pears-nek novemberben volt nagyon kedvező ára. A Shisharoma a legtöbb helyen kapható vízipipa kő. A második alternatíva, az úgynevezett vízipipa paszta, krém. Erről részletesebben itt írtuk, az ízeket folyamatosan teszteljük, egyenlőre pozitívak a visszajelzéseink. A harmadik, a novemberben megjelenő vízipipa gél, zselé. Erről a termékről még sokat nem tudunk, de majd megismerkedhettek vele nálunk is, amint teszteltük!

Dohány fronton annyi változás történt az elmúlt évben, hogy érkezett egy friss Al Waha szállítmány is, új ízekkel. Ezek a trafikokból vásárolhatóak meg, de listát nem tudunk adni sajnos.

Vízipipa dohány, ásvány, paszta és gél vásárlása:
[onlymembers]

[/onlymembers]

Szén

coco coal szén régi doboz 20130926_142214 babylon-kokusz-szen-vizipipahoz

A vízipipa szenek terén pár újdonságról tudunk beszámolni. Korábban közkedvelt Coco Coal-ból egy időszakban (szinte teljes) hiány, azonban ismét fel lehet lelni több üzletben, online vízipipa boltban ezt a természetes vízipipa szén márkát. Megjelent egy rövid időre (valószínűleg egy kisebb szállítmánnyal csak) a CocoSmoke, melyet hamar megkedveltünk. Aztán jött a Babylon. Mindkét márka a Cocobrico-hoz hasonló méretű, jó minőségű, természetes szén. Jelenleg még számolhatunk a Tom’s Cococha-val is, mely már kapható, ámbár még mi sem próbáltunk, de mások pozitívan beszéltek róla.

Szén vásárlás:
[onlymembers]

[/onlymembers]

Összegzésként

A vízipipa, mint ajándékozási téma remek választás. Ha van ismerősünk, aki vízipipázik, akkor könnyen meglephetjük valami aprósággal, ami segítségére – hasznára lesz. Nem feltétlen kell nagy dologra gondolnunk. Azok számára, akiknek nincs keretük a drágább mosható szívócsövekre, vehetünk eldobható műanyag csövet, mely így tiszta ízeket fog adni és nem feltétlenül kell első használat után kidobni. Lehet továbbá gondolkodni dohányban, ásványban, gélben vagy pasztában. Ezek ára 1500-2500 forint között mozognak és minden bizonnyal örülni fog a célszemély. Itt érdemes megtudni, hogy milyen ízvilágot kedvel. Régen szenet a rossz gyerekek kaptak a mikulástól (a virgács mellé), de mi jó barátunknak adhatunk nyugodt szívvel vízipipájához szenet. Lehet 1 kis rúd szenet venni akár, nem kell mindig a nagy kiszerelésekben gondolkozni. Ha jelentős ajándékon gondolkozunk, akkor érdemes például egy minőségi kerámiát vásárolni és ajándékozni, mint a fentebb említett Sahlar phunnel kerámiák egyikét. Akár egyedül, akár barátokkal közösen megvásárolva. Ne feledjük, hogy a szándék a fontos elsősorban. Másodsorban pedig ha már ajándékozásra adjuk a fejünket, akkor hasznos és nem polcon porosodó csecsebecsét érdemes venni.

Share.

Leave A Reply