A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Szívófej, szívóvég

A szívóvégek, szívófejek eleinte fából és fémből készültek. A szívócsövek végén, a markolatba van belehelyezve. Az általános vízipipa szívócsövek végén a szívóvég csupán egy kis fém rész, a markolat a fa elem. Ebbe vagy erre kell a szipkát helyezni. A mosható szívócsövek elterjedésével a szipkák használata kezdett kimenni a divatból, mivel a régi szipkák jelentős része nem jó a mosható szívócsövek műanyag szívófejébe, szívóvégébe.

Így a mosható csövek egyik előnyét kezdték kihasználni, miszerint kivehető a szívófej. Ebből vesznek több darabot és szipka helyett ezt cserélgetik a csőben. Praktikus és előnyös megoldás. A műanyag szívóvéget nem tudjuk csak úgy elhagyni, mert nem olyan pici, azonban a zsebünkben kényelmesen el tud férni. Ezekről a szívófejekről annyit érdemes tudni, hogy olyan 13-15 cm hosszúak, belső átmérőjük olyan 4 mm körül van.

szivofej-muanyag-fekete szivoveg-muanyag-kek

khalilmamoon-fem-szivoveg

Fém vagy műanyag szívófej

Anyaguk lehet műanyag vagy akár fém is. Az egyik híres vízipipa gyártó készített fémből ilyen fém szívóvéget. Ámbár elég furcsa, zavaró érzés tud lenni a hideg érzés, így többen a műanyagot részesítik előnyben, miközben annak megvan a hátránya, hogy el is tud törni. A fém darabokat különféle fémek ötvözésével és egymás mellé illesztésével díszítik. A műanyag szívófejek esetében pedig a belső csövet szokták festeni.

Szívófej vagy szívóvég vásárlás

Azok számára, akik mosható szívócsővel rendelkeznek, mindenképpen érdemes beszerezni plusz egy ilyen szívófejet. Főleg, ha a baráti körükben is elterjedtebb már a mosható szívócsövek használata. Így elkerülhető az, hogy 1 szívóvéget többen is használjanak és mellőzhetjük a műanyag szipkák használatát. Hogy hol és mennyiért lehet / érdemes szívóvéget vásárolni, a Vásárlás menüpontban találod!

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply