A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Bamboocha

Bamboocha, a bambusz vízipipa szén

bamboochasyska

A Bamboocha természetes szén 2010 elején jelent meg hazánkban. Gyorsan nagy népszerűségre tett szert, mivel gyorsabban lehet beizzítani mint más természetes vízipipa szeneket, miközben hozta a többi konkurens márka hőleadását és nem is hamuzott rosszul. Ebben a cikkben szeretném bemutatni nektek így ezt a nagyszerű természetes vízipipa szén márkát, az Aladin Bamboocha -t.

Kiszerelések közötti különbség

A szén kapható 0,25kg, 1kg, 2kg, 3kg-os kiszerelésben. Minden csomagban rudakban vannak a szenek, amik 3 felé törhetőek. Könnyű törni őket, mivel barázdálva van. A 2kg-os zsákos esetében kicsivel nagyobbak a rudak, vastagabbak. A negyed kilós egy minta, próba adag igazából. Nincs benne sok. Ez a kis kiszerelés még csak nem rég érkezett hazánkba. Ára olyan 500-600 Ft körül fog mozogni várhatóan.

bamboocha-3kg Bamboocha-2kg-osdarab bamboochaszen
Bal oldalt a 3kg-os doboz. Középen és jobb oldalt a 2kg-os zsákos kiszerelés látható.

Az 1kg-os doboz a leginkább elterjedt és népszerűbb. Nagyon jó az ár/teljesítmény mutatója. Nincs mellékíze egyáltalán, ahogy ezt el is várjuk egy természetes széntől. Nagy előnye, hogy könnyebben izzik be. Így gyorsabban, kevesebb energia / gáz segítségével már vörösen izzanak a szén kockák. A Bamboocha szén már egy kisebb mini gázforrasztóval is viszonylag jól, egyszerűen beizzítható. Ez igen vonzóvá teszi sokak szemében. Viszonylag gyakori szokott lenni a Bamboocha akció a hazai boltokban, így ára 1000 és 1600Ft körül mozog.

A 2kg-os Bamboocha szén kicsit kilóg a sorból. Ez nem dobozban, hanem papír zsákban vásárollható meg. Mérete kicsit eltér a többi csomagban találhatóétól. Kicsit vastagabb és kerekítettebb, úgy is mondhatnám, hogy tömzsibb. Így picivel tovább is izzik, de méretétől adódóan tovább is kell izzítani. Az 1kg-os után ez a másik népszerű kiszerelés amibe vásárolni szokták a Bamboocha-t. A kicsit kerekebb formája ellenére nem gurul le a kerámiáról és hiába picit vastagabb, jól törhető kézzel is.

A három kilós dobozt úgy kell elképzelni, mint egy a sima 1kg-osat, csak nagyobba. Telis – Tele van a 3db-ra törhető szén rudakkal. Aki ismeri már és szereti az Aladin Bamboocha szenet, az nem szokta elaprózni, ilyen 3kg-os nagy dobozzal szokott vásárolni, rendelni.

vizipipaszen-bamboocha bamboocha-szen-kicsi

Tulajdonságai

Egy kerámiára általában 3db szokott kelleni, tehát pont egy rúd. Valószínűleg nem véletlenül ilyen a csomagolás. A 3db Bamboocha szén jó 40-50 percig minimum képes leadni a megfelelő hőt és így kellően nagy füstöt érhetünk el. Az ízeket nem befolyásolja, nagyon finom töméseket lehet elérni vele. Izzításkor van egy jellegzetes szaga, de ez elmúlik amint rendesen beizzott. Így lehetőleg addig izzítsuk, amíg vörösen nem izzik az egész. Mivel gyorsabban kezd izzani mint a többi természetes szén, így ezzel nem lesz problémánk. Könnyen begyújthatjuk gáztűzhelyen vagy gázforrasztóval.

A Bamboocha a pénztárca barát minőségi vízipipa szén!

Összegzés: 7 / 10

Előnyei

  • Gyorsan beizzik
  • Jól hamuzik (keveset)
  • Pénztárca barát

Hátrányai

  • Előfordult már penészes doboz
  • Könnyen szétreped
  • Rosszul törhet időnként
  • Mellékízű doboz is már előfordult

Bamboocha szén rendelés, vásárlás

Miként a Bamboocha vízipipa szén igen népszerű, sok helyen hozzájutni. Azonban nem mindegy hol vásárolod meg. Tudj meg többet a vízipipa vásárlás menüpont alatt!

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply