A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vízipipa vásárlásnál mire ügyelj

Amikor új vagy élete első vízipipáját veszi az ember, nem árt ha megnéz pár dolgot rajta mielőtt kifizetné. Miután megtalálta a megfelelő helyet és ki is szemelt egy vízipipát, mikor megkapja nem árt ellenőrizni pár dolgot rajta. Vízipipa választáshoz itt nézelődhet.

vasarlasnal

  1. A kerámia tömítését nézzük meg. Van ahol nem adnak tömítést, van ahol kicsi vagy nagy tömítést adnak hozzá. Igyekezzünk a megfelelő méretű tömítést kérni hozzá. Ami feszül rajta, nem esik rá, de azért feszesen van a fejen.
  2. A szelepnél ellenőrizzük, hogy műanyag golyós-e, az a jobbik fajta szelep. Általában gyorsan rozsdásodó fém golyó jár a pipákhoz. A másik fontos ezen a részen a szelep forrasztása a pipa testéhez.
  3. A szívócső és a vízipipa teste közötti forrasztást is ellenőrizzük, továbbá a szívócső adapterhez való tömítést is. Több személyes vízipipánál ahány adapter van hozzá, annyi szívócsövet kell adniuk és annyi cső tömítést, továbbá gumi dugót is.
  4. Az üveg és a vizipipa teste közötti tömítésnél ügyeljünk arra, hogy a gumi jó minőségű legyen. Vagy ha menetes a vízipipa akkor nézzük meg nem szorul-e és az üveg nyakához elég erősen van-e ragasztva.
  5. A szívócsövet ellenőrizzük, egyik végét befogjuk a másik oldaláról pedig fújjunk bele. Ha sziszeg vagy ha érezzük, hogy csökken a nyomás a csőben akkor valahol lyukas. Általánosságba nem mosható, hagyományos szívócső jár alap tartozékként a vízipipához.
  6. A boltok egy részében szeretik kihagyni a pipához hirdetett kiegészítőket. Ezeket is ellenőrizzük, hogy minden meglegyen. (Szén konzol, 2db tisztító kefe, pár darab szipka,  tömítések például.)

Ne felejtsünk el SOHA blokkot kérni! A blokk bizonyítja a vásárlás megtörténtét. Ha bármi problémánk adódik, akkor ezzel tudunk reklamálni az adott vízipipa üzletben. Online rendelés esetén a számlának kell a csomagban lenni.

Ezen felül persze a vízipipa minden kis részét vizsgáljuk meg, nincs-e rajta karcolás, sérülés, hibás rész. Ha valamit találunk szóljunk érte, így lealkudhatunk az árból vagy ha olyan nagy a sérülés, hiba akkor nyugodtan újat kérhetünk. Éljünk a csere lehetőséggel, ne pedig túl későn reklamáljunk igazságtalanul. Elvégre mi vagyunk a vásárlók és “A vásárlóért mindent!” tarja az eladós szlogen. Miután ellenőriztük a vízipipánk és mindent rendben találtuk akkor tisztítsuk el és már is használatba vehetjük!

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply