A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Hőtartó sapka, szélfogó használata

A hőtartó sapka, szélfogó használata több pozitív hatással és előnnyel jár. Nem véletlenül formálódott az idők folyamán.

Használj hőtartót, hogy:

  • Gyorsabban be akarod indítani a tömést
  • Szeretnél nagyobb, tömörebb füstöt
  • Jobban akarod érezni az ízeket
  • Már kezd kevés hőt leadni a fogyóban lévő szén

hotarto-sapka-szelfogoLényegében a hőtartó sapkát a tömés beizzításakor és a vége felé (amikor már kezd kevés hőt leadni a szén) érdemes felhelyezni a vízipipára. Ez azért fontos, mert a hőtartó sapka bent tartja a hőt. Ennek következtében jobban felhevül a kerámia és a dohány.

Ebből pedig az következik, hogy nagyobb füstöt és erősebb ízeket kaphatunk. Azonban vigyázni kell, ha túl sokáig rajta hagyjuk a hőtartó sapkát akkor megéghet a dohány! Figyelnünk kell a szén méretére és típusára is, mivel a természetes szén nagyobb hőt ad le mint az öngyulladós társa.

 

Hőtartó sapka vásárlás

Hőtartó sapkákból több méret is van. Az igen kicsitől, a gigásziig. Ezt 10 – 26 cm között kell elképzelnünk. A modernebb, főként phunnel típusú kerámiákhoz általában nagy, vagy óriás hőtartó sapka szükséges, hiszen magasabbak ezen kerámiák is. A hőtartó sapkák rendeléséről, ,beszerzéséről bővebben a vízipipa vásárlás menüpontban.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply