A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vízipipa kerámia tömés

A vízipipa használat legrizikósabb része, a kerámia tömése, megtöltése dohánnyal. Egyfelől, mert ilyenkor felboríthatjuk és eltörhetjük a kerámiánkat, másfelől pedig szinte mindig itt dől el, hogy egy jót vízipipázunk-e vagy sem.

Nem kell megijedni, a vízipipa kerámia tömés nem nehéz, nem bonyolult. Csupán ki kell tapasztalni. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy milyen fontos az, hogy ne adjuk fel. Mindenki egyszer elkezdi és szinte biztos, hogy az első vízipipa kerámia tömés nem lesz olyan jó. Gyakorolni kell és belejön az ember. A lenti kép összefoglalja a kerámia tömés általános 4 pontját. A dohány töltést, az alufólia feszítést majd lukasztást és végül az izzítást, vízipipázást.

izipipa-keramia-tomese

Hogyan tömjem a vízipipa kerámiám, dohánytölcsérem?

Ez lényegében annak függvénye, hogy milyen típusú kerámiád van. A kerámiákról bővebben itt olvashatsz. Ha megvan milyen dohánytölcsért szeretnél tömni, akkor 3 részletesebb cikk közül választhatsz:

  1. Normál vízipipa kerámia tömése
  2. Vortex kerámia tömése
  3. Phunnel kerámia tömése

Ami fontos, hogy pár egyszerű szabályt betartsunk

  • Sose nyomkodjuk le túl erősen a dohányt
  • Ne akarjunk egy egész dobozt egy tömésre elhasználni, ne pakoljunk túl sok dohányt a kerámiába
  • Ne legyünk túl spórolósak, ha nincs elég dohány a kerámiában, akkor nem lesz megfelelő füst és íz
  • Ne adjuk fel a próbálkozást az első pár kudarc után

Kiegészítők vásárlása a kerámia töméshez

A vízipipa kerámia töméséhez szükségünk lesz alufóliára – szénkonzolra, lukasztóra esetleg, dohányra – ásványra és magára a kerámiára viszont biztosan. Ha valamelyiknek hiányában vagyunk, akkor érdemes benézni a vízipipa vásárlás menüpontba, hiszen ott tanácsokkal látunk el, milyen kerámiát, alufóliát érdemes használni, vásárolni.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply