A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Coco Smoke

Coco Smoke természetes, kókusz vízipipa szén

A Coco Smoke természetes vízipipa szén 2013 nyarán jelent meg a piacon. Egy újabb vízipipa szénnel bővült a piac. Gondolhatnánk, hogy minek, van elég szén márka. Azonban mostanában mind a Bamboocha, mind a Cocobrico minősége kissé lejtős ívet vett, nem tudni miért. Így logikus volt, hogy egy új vízipipa szénnel kell a piaci igényt kielégíteni. Ennek fényében jött a Coco Smoke, kókusz szén.

Csomagolás, kiszerelés

A Coco Smoke 1kg-os kiszerelésben kapható. Nincs se nagyobb, se kisebb csomag jelenleg. A vékony és szépen díszített papírdobozban egy nejlon található, ami lezárja a szeneket. A kockák szépen vágottak, nagyon ritka a rosszul elvágott és összekapaszkodó rúd darabok. A Coco Smoke szén kockák mérete 2,5 x 2,5 x 2,5 cm, így pontosan akkora, mint az átlagos kókusz természetes szeneké.

20130926_142214 20130926_142207

Izzítás

Mivel természetes szénnel van dolgunk, ráadásul kókusz alapúval, így Vulcano elektromos szén izzítóval 5-7 perc, újabb gyártmányú izzítóval pedig 7-9 perc míg kellően beizzanak a szenek.

Hőleadás, hamuzás

Mivel jól préselt, így nagyon jó tulajdonságokkal rendelkezik a Coco Smoke. Egyenletesen képes leadni a hőt, akár 60-70 percig is, ha jól kezeljük. 70 percnyi izzás után elkezd csökkenni a hő, mert már kezdenek nagyon elfogyni a szenek. Hamu szempontjából az átlagosnál picit jobbnak mondanám. Ez is elég rendesen termel hamut, de talán kicsivel kevesebbet mint a többi kókusz vízipipa szén.

Szén mennyisége kerámiánként

cocosmoke-kermia-szenmennyiseg

 Hagyományos vízipipa kerámia esetében 2 vagy maximum 3 kocka az ajánlott, Vortex esetében minimum 3, de akár 4 is lehet, ez dohány – ásvány függő. Mini phunnel kerámiákra pedig 2 vagy 3 kocka szén mehet. Tangiers kerámia neve noha small, annak ellenére ő a medium vagy a nagyobb phunnel-ekhez ajánlott szén mennyiséget mutatja, ami minimum 3 egész darab.

Videós bemutató

Összegzés: 8.5 / 10

Előnyei

  • Kókusz szén
  • Jól hamuzik (keveset)
  • Átlagosnál kevésbé szagos beizzításkor
  • Jól felismerhető, egyedi díszítése van

Hátrányai

  • Kevés helyen kapható
  • Csak 1kg-os kiszerelés van
  • Vékony a papírdoboza

Coco Smoke szén vásárlás

Tekints be a Vásárlás menüpontba, hogy megtudd, hol érdemes és hol tudsz olcsón Coco Smoke szenet vásárolni.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply