A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al Masah

Al Masah egy viszonylag új márka volt a hazai piacon, 2009 környékén. A következő 1-2 évben népszerű volt és több helyen lehetett kapni. Napjainkban a dohány trafikokban gyakran találkozhatunk vele. Általánosságban véve egy közepes-jó minőségű, ízű dohányról van szó. Az íz skálája a márkának nagyon széles, viszont nálunk nem lehet minden ízt kapni sajnos.

Al Masah vízipipa dohány

A csomagolás

almasah-vizipipadohany almasah-dohany

50g-os kis csomag:

Amikor a kezünkbe vesszük egyszerű, visszafogott, az íztől függően jellemző színű dobozt látunk. Külsőre egy vékony nejlon fólia van, melyen át picit érezhető a dohány illata. Ennek ellenére a dohány gondosan van csomagolva, a gyártásnál szívhatja be a doboz az illatot, így nem kell félnünk a kiszáradástól. Ami különlegessége a csomagolásnak, az egy domború minta, mely egy gyémántot szimbolizál, ETM rövidítéssel alatta. A dobozon megtalálható még, a gyártási év és a dohány lejárati ideje, felhasználhatósága. A fóliát eltávolítva, s kibontva a dobozt, mely most egy 50g-os kis csomag, egy fekete, matt csomagolás fogad, rajta egy nagy gyémánt logo-val és a már említett ETM rövidítéssel. Ezt könnyen feltudjuk szakítani a sarkoknál lévő bevágásoknál. Ezt feltépve megcsapja orrunkat a finom illat. Itt a dohány még egy fóliában van, amivel körbe van tekerve, ez nincs összeforrasztva már.

250g-os doboz:

Egy nagyobb vékony, az 50g-oshoz hasonló díszítésű papírdoboz látványa fogad minket elsőként.. Ezen nincs légmentesen záró fólia. A papírdobozt kibontva egy jól záródó, bár kissé nehézkesen nyitható műanyag doboz található. Ezt kinyitva érezzük csak a dohány illatát, mely igen erősen érezhető ilyenkor. A műanyag dobozban van egy vastag fóliába csomagolva a dohány.

Darabolás

Finomra aprított, válogatott. Ennek következtében nagyon könnyen lehet a kerámiát megtömni vele.

Nedvesség

A hazai piacon kapható legnedvesebb dohány. Szinte úszik a finom, aromás lében, mely nagyon sűrű és kevésbé ragadós a többi márkához képest.

Illat

Erős, könnyen felismerhető picit édeskés illat a jellemző.

Íz

Karakteres, erős. Ennél a márkánál nem tiszták az ízek, mindegyik egyfajta keverék, azonban felismerhető a legerősebb íz könnyen.

Ízek

Hihetetlen bő az íz skálája, mely sajnos hazánkban már nem annyira széleskörű. Vannak prémium és golden jelzésű dohányai is az alap ízekben.

Kiszerelés

50;250 gramm

Minőség

8,5 / 10

Származás

Egyiptom

Tapasztalatok

Egy jó töméssel, (esetleg alugyűrűvel) 5-6 fős társaságban akár másfél óráig is szívhatjuk az ízes füstöt. Vortex, phunnel kerámiában a begyújtás után. Finom, jól kivehető ízeket, ízű füstöt ad. Az íz ereje néha változik kicsit, viszont sosem megy át kellemetlenbe, mindig finom maradt.(Mondjuk 2012-ben elég sok panaszos vélemény érkezett, hogy valami alap kellemetlen mellékíze van, ezek feltehetően hibás doháény dobozok voltak. A 40milis 3kings szén előbb elfogy, mint ahogy a dohány kaparó ízbe menne át. A dohányt felbontás után (250g-os kiszerelés esetén) érdemes kipasszírozni a fóliás csomagolásból a műanyag dobozába. Általában a kinyitott részen kiszokott folyni a dohány nedve amikor szállítás közben fejre áll. A műanyag doboz amúgy elég jó védelmet nyújt, elég jól zár.

Összegzés: 8 / 10 pont

Pozitívum:

  • Erős, karakteres íz
  • Hosszan képes izzani a dohány
  • Pipázás alatt folyamatos íz, nincs közben kis idő sem amikor kellemetlen íz lenne
  • Nem sima dohány van benne, hanem egy keverék, amit nagyon jól eltaláltak

Negatívum:

  • 50g-os dobozba nem teljesen van 50g, a sok nedv miatt, így 2 tömésre alig volt elegendő
  • Nem tiszta ízekpl. citromos egy keverék, nem sima citrom
  • Minőség igen változó
  • Kevés ízben kapható egyenlőre

Weboldal

  • Hivatalos: www.shishaetm.net
  • Magyar nyelvű: Al Masah Magyarország
Oszd meg, ha tetszett:

1 hozzászólás

Leave A Reply