A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vízipipa kerámia vásárlásnál mire figyelj

A kerámia vásárlás előtt meg kell néznünk pár dolgot feltétlenül. Mely dolgokra kell odafigyelni? Elsősorban a használhatóságra, másodsorban pedig a kinézetre.

 keramia-vasarlas

  1. Alsó rész: Fontos, hogy a kerámia alja szűkül vagy tágul. Sajnos a két különböző kerámia típust nem tudjuk egy vízipipán használni, csak amilyen eredetileg volt rajta.
  2. A kerámia magassága: Ez azért fontos, mert ahogy szívjuk a vízipipánk úgy a forró levegő ahogy halad át a kerámián felmelegíti azt és amennyiben túl alacsony a kerámia a tömítés megolvadhat, megéghet ami kellemetlen ízt és a tömítés cseréjét eredményezi.
  3. A dohány helye: Fontos a térfogat mérete, hogy mennyi dohányt tudunk beletömni. Ha túl kicsi a hely, a kevés dohány hamarabb átizzik és hamarabb kaparni kezd, hamarabb elég. Ha túl nagy a hely, túl sok dohányt tömhetünk bele és így nehezebb szívni és a dohány alsó rétegei nem izzanak megfelelően át, kárba vész az a dohány. Fontos, hogy a kerámia ezen része mázas legyen illetve valamilyen védő réteggel rendelkezzen, hogy a dohány ne égjen oda. (Alufóliával kibélelés az egyik megoldás erre a problémára.)
  4. A kerámia anyaga és díszítése: Mint ahogy a díszítéses írásban is olvasható sokat dob a pipa kinézetén egy-egy szép kerámia. Azonban ne feledjük, hogy szépségen kívül használhatónak is kell lennie a kerámiának. Anyaga lehet fém, agyag, porcelán például. Mindegyiknek megvannak az előnyei hátrányai, melyet a Kerámiák hasonlítása című írásban olvashatsz.
Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply