A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

HJ Flavor Saver bemutató

0

Ki emlékszik az alugyűrűre? Bizonyára sokan, főleg azok részéről, akik hagyományos kerámiát használnak. Igazából saját tapasztalataim szerint, majdnem minden hazai vízipipás már legalább egyszer használta. Ez feltehetőleg külföldön is hasonlóan volt, ezért HookahJohn elkészítette a saját márkanevével fémjelzett Flavor Saver terméket, ami röviden és tömören egy gyári alugyűrű.

Anyaga, méretei

Az alapanyag rozsdamentes acél, mely olyan fél mm vastagságú és 5 mm szélességű. A tekercselt felén az átmérője 7-8 cm között van. A hőt nagyon jól bírja, noha mondjuk ez is a faladata. Idővel elszíneződik, de az a fém tulajdonsága, nem okoz gondot. Évek alatt pedig kopni is el fog kezdeni, mivel a szén, szó szerint hosszabb távon “megeszi” az acélt. Persze ahhoz jó pár aktív évnek kell eltelnie.

Működése

Az aromát oly módon védi, hogy növeli a távolságot a szén hőkibocsájtása és a dohány, ásvány, paszta, gél (stb., tehát az aroma hordozó) között. Így a hő kevésbé pontszerűen éri az aromát, jobban eloszlik. Ez javítja az aroma párolgását és csökkenti az esélyét, hogy megégjen. Ezen felül, a szén alsó része is érintkezik levegővel, azon oldala sem alszik ki, nem szükséges a szeneket forgatni, mozgatni.

Vásárlás

Már kapható Magyarországon, 800-1000 Ft körüli áron, a videóban rosszul mondom.

hj-flavor-saver-aromevedo Flavor Saver-1

Összegzés

Előnye, hogy időtálló, egyszerű a használata és kényelmesebb, mint alugyűrűt csinálni. A nemzetközi árakhoz képest, a hazai ára is előnye, hiszen külföldön kétszer ennyibe kerül. Hátránya, hogy hőtartó sapkával nem használható, ha a külső – kiálló részt nem hajlítjuk be. Továbbá a szenek jobban mozognak, könnyebben leeshetnek a használatával.

Videó teszt, bemutató

7.1 Lustáknak ajánlott

+ Olcsóbb mint külföldön, noha azért van így is ára
+ Lusták élvezni fogják
+ Időtálló

- Tekercselése nem egyenletes
- Szenek jobban mozognak, ugrálnak
- 6,5 - 8 cm széles peremű kerámián használható igazán.

  • Időtállóság 8.5
  • Ár/Érték 5
  • Hasznosság, Praktikusság 8
  • Használhatósága 7
  • User Ratings (8 Votes) 6.5
Share.

Leave A Reply