A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Nargilem vízipipa

A Nargilem márka közel egy évtizeddel ezelőtt indult útnak, Németországból. A cél, egy modern stílusú és csúcsminőségű vízipipa, mely az igényes pipásokat és a nézelődők tekintetét vonzza. Ahogy jelenleg szemléljük a Nargilem vízipipákat, a cél teljes mértékben teljesült.

nargilem-logo

A Nargilem vízipipa, mint olyan, megtestesíti a modern stílusvonalakat és minőséget ötvöző vízipipákat. A látványuk szinte biztosan vonzza az arra járó vagy közelben lévő személyek tekintetét. Tiszta felületek, kerek vonalak jellemezték a Nargilem vízipipa modelleket.

nargilem-np300-kek
NP 300, a ‘kisöcs’

Nargilem vízipipa teste

A márka egyik sajátossága, hogy menetes. Noha ez nem egy nagy újdonság, mivel például a Mya is készített ilyen modelleket, a márka azonban csak menetes vízipipákat kínál. A gyenge minőségű menetes pipák gyakran okoznak csalódást. A Nargilem azonban kiváló alapanyagok felhasználásával készül. A test különösen időtálló, igényes ötvözet, melyet többen orvosi acélként emlegetnek. Ez az alapanyag garantálja a rozsdamentes részeket.

Az üveg nyaka, a test, az adapterek mind ebből a nagyon kemény acélból van. Így a menetek nem kopnak el, míg más noname márkáknál a menetek idővel elkopnak. Nargilem esetében nem kell ettől tartanunk, a kemény acél kitart és rendszeres használat mellett is több évig. A fém részek mind vastagon vannak nikkelezve-krómozva, mely gyönyörű csillogást eredményez. A test maga nagyon nehéz, egyes helyeken majdnem 1 cm vastag az acél.

nargilem-np450-darabok
Nargilem NP 450-es teste és tömitései

Nargilem üvegtartály

Az üvegtartály maga hasonló anyagból készül, mint a Bohémia kristályüvegek. Így ezek igen erősek, vastagok és nagyon strapabíróak. Az egyedüli gyenge pont az üvegtartály nyakán lévő menete ragasztása. Az üvegek mintázata szintén modern stílust képviselik mint a testek formája, csak itt merészen színezték is.

A Nargilem üvegek nagyon stabillá teszik a márka vízipipáit. Egy asztalon előbb csúszik el, mintsem felborulnának. A tartály vastagsága adja a súlyát, melyhez a test súlya is hozzájön, melyek a vízzel együtt talán a legstabilabb vízipipává teszik a Nargilemeket.

nargilem-uvegtartaly
Nargilem NPS üvegválasztékának egy része

Nargilem vízipipa vásárlás esetén csupán a vízipipához járó kiegészítők okozhatnak némi csalódást. A szívócső gyári változata elméletileg és a mágnes próbát megnézve, rozsdamentes acélnak mondható. A tartozék kerámia egy igen vékony, öntött darab, mely közepes vagy inkább kisméretű.

Érdekesség, hogy a Nargilem gyárt mosható szívócsöveket és kerámiákat is, melyek szintén prémium minőséget képviselik, még is ilyen közepes minőségű tartozékok járnak a pipához.

nargilem-nps
Nargilem NPS, avagy NP 620

Több modellel is rendelkezik a márka, melyek különböző méretekben kaphatóak. A külső megjelenés igazából nagyon hasonló. A különbségek a méretekben és a szívócső adaptereknél és szelepnél láthatóak. Nargilemek átalakíthatóak többszemélyes vízipipává is. A szelep esetében külön említendő, hogy azonos anyagból van mint a test, így nem rozsdásodik.

Nargilem vízipipa használat közben: A Nargilem pipák használata egy igazi élmény. A megfelelő mosható szívócsővel és kerámiával (pl. Sahlar phunnel) és jó dohánnyal, ásvánnyal olyan élményt ad, amit nem felejt el az ember. Nagyon könnyen szívható, hatalmas füstfelhőket fújhatunk vele. A test részei könnyen tisztíthatóak, hála a menetes felépítésnek. A kerámia adapterre egyiptomi típusú kerámiák mennek, melyek közül mind a Vortex, Tangiers, Sahlar phunnel a gyári tömítéssel is tökéletesen illeszkedik. A szívócsövek közül a Razan,Nammor és természetesen Nargilem csövek is mind jól passzolnak, szintén gyári tömítéssel.

Nargilem vízipipa vásárlás, rendelés

A vásárlás vagy rendelés esetén kicsit meghökkenhetünk, mivel a Nargilem vízipipa ára a minőségéhez alkalmazkodik. A magas minőséghez sajnos magas ár tartozik. 12.000 – 40.000Ft között kaphatóak a hazai boltokban a Nargilemek, melyek nem mellesleg egy áron vannak a németországi árakkal. Az árusító üzletekről több információ a vízipipa vásárlás menüpont alatt lelhető fel.

Összesítés:

Pozitívum

  • Stabil, nehezen borítható
  • Időtálló, hosszú befektetés
  • Minőségi alapanyagok alkalmazása
  • Precíz kidolgozás, valódi prémium kategóriás szereplő

Hátrányai

  • A minőséget meg kell fizetni, átlagembernek kicsit drága
  • Érdemes mosható szívócsövet és jobb kerámiát vásárolni mellé

Nargilem NP 450 vízipipa bemutató videó:

Fotók a Nargilem pipa fontosabb elemeiről

nargilem-talca nargilem-test nargilem-szelepsakpa nargilem_kek

Nargilem vízipipa vásárlás

Hazánkban több üzletben is vásárolhatsz Nargilem, illetve Narikela márkájú vízipipákat. Ezen üzletekről a fórumban érdeklődhetsz!

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply