A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Koktélok a vízipipa tartályába

Azok akik már jó ideje vízipipáznak biztos már kipróbálták a különféle dohány keverékeket. Ezeket lehet még tovább fokozni, hogy a tartályba víz helyett különféle mix-eket lehet tenni. Ezekre lássunk pár ötletet, a hozzájuk passzoló dohánykeverékekkel.

Lássuk a beküldött koktélos variációkat

  • Tunéziai Napfelkelte: Ez a recept nagyszerű azoknak akik későig fent maradnak, imádják a hajnali zsongást és érezni szeretnék a felkelő nap sugarait. A váza ¾-ét töltsd fel fagyasztott Cola kockákkal, a fenn maradó ¼ -t pedig citromlével és dobj bele 2 karika citromot. A tölcsért tömd meg Cola-s molasses-el. (Vízipipadohány). Szúrj 6-7 közepes nagyságú lyukat a fóliára és már izzíthatod is a szenet!
  • A Boros: Csak igazán kemény pipásoknak való, akiket nem lehet bármivel zavarba hozni. Töltsük fel a vázát borral víz helyett, mely ízlés szerint lehet vörös vagy fehér, édes vagy száraz, mely utóbbi ütősebb. Egy szolidabb estéhez használj grépfrút levet vagy bármi ahhoz hasonlót. Tégy a tölcsérbe szőlős molasses-t . Készíts 10 közepes lyukat a fóliára, és már csak az izzó szénre van szükséged.
  • Citrusvarázs: Rakd meg bőven a tölcsért citromos molasses-el. Ha olyan szerencsés vagy hogy a környezetedben citromfára lelsz, vagy olyan helyre ahol be tudsz szerezni friss citromlevelet, akkor ne hezitálj, Tedd meg! Aprítsd fel a levelet kicsiny darabkákra és add hozzá őket a tölcsérben lévő molasses-hez. Készíts frissen facsart citromlevet, s ezzel töltsd fel a vázát. A legkellemesebb íz hatás érdekében rakj a vázába jégkockákat, hogy mixed hűs és friss legyen. Sok kis apró lyukra lesz szükséged a fólián és 1 citrom levélre, azt tedd a fóliára s arra az izzó szenet, a levél bár gyorsan elég a citrom frissessége és kellemesen húzós savanykássága meglep majd.
  • A Jamaikai: Rakd tele jégkockával a vázát, s dobj bele még 10-15 vékony citromkarikát, majd keverd el 1 kicsit. Tölcséredben 1/3 mentás és 2/3 kétalmás molasses legyen. Ügyelj rá, hogy a két ízt alaposan keverd össze. A lyukak a fólián a következő éppen helyezkedjenek el: 14-15 lyuk a közepén, aztán 1-1 lyuk a négy égtáj irányába. Izzon a szén, és a hangfalakból Bob Marley!
  • Csodaalma: Történt már meg, hogy elfogyott az összes molasses-d? Minket már ismersz, úgyhogy ez a veszély már nem fenyeget. Azonban ha mégis, itt a mentő öv. Végy 1 almát, hámozd meg. Használj 1 fogpiszkálót, és sűrűn borítsd be lyukakkal a héjat. Tedd a héjat a molasses helyére és fólia gyanánt, majd helyezd a szenet a tetejére. Akkor lesz a legfinomabb, ha a vázába víz helyett almalé került.
  • Vodka Fanatic: Ha módodban áll használj nagyobb kerámiát. 1/3 mentás és 2/3 citromos molasses legyen benne. A shisha-d vázáját a következők szerint töltsd fel. 2/3 rész jeges víz és 1/3 vodka. A vodka bár lehet bármilyen márkájú, lehetőleg legyen minőségi. A citromos vodkák plusz ízt kölcsönöznek. Ha igazán atom mixet akarsz a vizet helyettesítsd fagyasztott citromlé kockákkal. Izzíts és merülj el az aromában.
Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply