A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al Fakher – Orange with Cream (Narancskrém)

2

Sziasztok, Sheldon vagyok és ma az Al-fakher narancskrém ízesítését vettem górcső alá. Az elején leszögezném, hogy több pozitívum is az Al-fakher mellett szólt volna és én is nagy reményekkel (lehet, hogy kissé túl nagy elvárásokkal) álltam hozzá.

Mint tudjuk az Al-fakher kicsit beújított mostanában, ami nagyon jó, mert mindennek fejlődnie kell, hogy biztosítsa a versenyképességét. Új dizájnt kaptunk és mellé új árat is sajnos. Ezt a példányt 1990 ft-ért vettem, de szerintem ez az év végére fel fog majd menni.

Csomagolás

A doboz nagyon szépen kivitelezett, igényes, már már alkotásnak mondanám. 2014 novemberében lett gyártva, tehát elég friss. Nekem nagyon elnyerte a tetszésemet ez az újítás már a doboz tapintása is a többiek fölé emeli emeli. Nah de a dohányt nem a doboz miatt vesszük ,hanem a tartalmáért. Jelen esetben a tartalma narancskrém ízesítésű dohány volt. Én már szívtam korábban Al-fakher narancsot így kicsit összehasonlítási momentumai is lesznek a bemutatónak. Az elején még elképzelni sem tudtam, hogy a krémes ízt hogyan érik el. Ha belegondolunk akkor elég érdekesen hangzik a krém szó dohány esetében. Viszont nagy érdekessége, hogy a dobozon 0,5%-os nikotin tartalom van feltüntetve, ami ugye tudjuk hogy nem mosott dohányra utal. Én egészen eddig főként azért is kedveltem az al-fakhert mivel alacsony volt a nikotin tartalma és kedvére pöfékelhetett belőle az ember anélkül ,hogy különösebben fejbe vágta volna. De ez most megváltozott.

alfakher-orange-with-cream-1 alfakher-orange-with-cream-2

Illat

Az illata már felbontatlanul is érződött egy kicsit, szerintem nem zár olyan jól mint a korábbi változat. Az illatát Én a narancsos fagyihoz tudnám hasonlítani. Kifejezetten kellemes és erős volt az illata a felbontás után. Egyébként az illatán érződik, hogy nem tiszta narancsról van szó, hanem van benne valami plusz is, méghozzá a “krém” ami úgy van jelen mintha fagyi lenne. Az illatra 10/10-et adnék mivel elég erős és jól kivehető az ízesítés.

Füst és állag

alfakher-orange-with-cream-3A füst tekintetében nem lehet panasz! Szép tömör, fehér füstfelhőket lehet vele fújni, mivel elég nedves. A melaszban nem tocsog, hanem pont optimális a mennyisége.

Ehhez pedig elég jó aprítottság párosul talán kicsit túl aprított is, de pépnek semmiképp sem mondanám 10/10.

Az íz

Eddig egész jól teljesített, viszont itt az íznél fog pár pontot veszíteni még pedig azért, mert az íze nem annyira krémes. Bővebben kifejtve ez úgy néz ki, hogy a régebben szívott Al-fakher narancsot idézte fel bennem, tehát a narancskrém és a narancs között túl sok különbséget nem véltem felfedezni. Kifújás után van némi érdekes mellékíze, ami szerintem a krém akart lenni, de nem túl erős, viszont ami van annak olyan “fagyisan” krémes beütése van. Az íze engem nem győzött meg, ha mondjuk látatlanban kéne megmondanom milyen ízű, akkor azt mondanám, hogy narancs egy nagyon minimális furcsa mellékízzel. Viszont ami a narancsot illeti az erőteljesen jelen van, de az illatában felfedezhető krémes narancsos fagyis ízt nem adja vissza ezért ízre én 6/10-et adnék mivel aki sima narancsos ízesítést vesz, az majdnem ugyan ezt az élményt kapja. Az ízhez még hozzátartozik az is, hogy a pipázás végéhez közeledve ez a narancsos íz nekem fokozatosan savanyodott és szerintem ez a savanykás narancsos íz nem volt rossz csak krémesnek nem mondanám. Nem tudom ,hogy a krémes ízt milyen nehéz leutánozni, de nem könyvelhetnek el nagy sikert.

Összességében

Engem nem győzött meg, nem lesz a kedvenc ízem se és az sem valószínű,  hogy a közel jövőben fogok még egyszer ilyen ízben Al-fakhert venni. Én kifejezetten erős dohánynak mondanám, ezért kezdőknek semmiképpen nem ajánlom. Nakhla dohányok is erősnek mondhatóak, de itt most erőteljesebben éreztem, hogy “húha ezt most kicsit le kell tenni és mászkálni kell”, mint eddig bármelyik Nakhla dohányomnál. (A narancsos ízesítés minden márkánál erősebben tud ütni, ez nem az AF hibája – sYska) A pipázás közben vizet ittam ahogy szoktam és az ablakok is tárva nyitva voltak. Az 50g-ból kb három tömés jön ki. Én mindenképpen megpróbálom egy kis mentával keverni, mert a narancs-menta ígéretesnek tűnik. Illetve pasztával is fogom keverni akkor talán nem lesz majd olyan erős. Mindent összevetve én 7-8/10 adnék rá, mivel nem mondható krémesnek, számomra túl nagy volt a különbség az íz és az illat között valamint túl erősre sikerült és az értékéhez képest az ára nagyon túl árazott. Keverés tekintetében még talán a bevállalósabbak megpróbálhatják kis citrommal vagy fahéjjal. Az hogy a dobozon a krém is fel van tüntetve ne legyen akadályozó tényező mivel a sima narancs ízesítéssel nem mutat számottevő különbséget.

Körülmények

8.2 Majdnem

Engem nem győzött meg, nem lesz a kedvenc ízem se. Olyan, mintha sima narancsos lenne valami lágy mellékízzel. Plusz túl erősre sikerült és az értékéhez képest az ára nagyon túl árazott

  • Csomagolás 8
  • Illat 10
  • Nedvesség 8
  • Aprítottság 9
  • Íz 6
  • User Ratings (12 Votes) 8.3
Share.

2 hozzászólás

Leave A Reply