A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Shiazo

Shiazo vízipipa ásványról

Shiazo egy vízipipa ásvány. Amikor megalkották, céljuk a zárjegy és különféle dohánytermékeket sújtó negatív törvényi és eszmei hatások elkerülése. Így alkották meg Németországban az ásványt, mely egyik alternatívája a vízipipa dohányoknak. Képes a vízipipa dohányok ízvilágát hozni, sőt még a dohány ízesítők is használhatóak a Shiazo vízipipa ásványhoz.

shiazo-ko

Kő, ásvány

Egy közepes méretű, változó színű ásvány, vízipipa kő. Szárazon igen fehéres, halvány szürkés, míg melaszos, nedves állapotában szürkés – zöldes árnyalatú. Anyaga kissé tömör, ámbár még is porózus, egy kis rácsapással porítható. Feltehetően valamilyen mészkő vagy homokkő származék lehet. Mivel pórusai (lukai, amikbe az aromás melasz jut) sajnos nem olyan nagyméretűek, így nem képes sok ízesített melaszt, szirupot magába szívni, azonban így is közel 1 órányi időtartamban képes az aroma, ízanyag kibocsátására.

Shiazo Magyarországon

A magyarországi piacon gyorsan népszerű vált, így ha megkérdezzük egyik vízipipás társunktól, hogy ’Mi is az a shiazo?’, akkor nagy eséllyel megválaszolja nekünk. A válaszok általában kimerülnek annyiban, hogy a ’Shiazo? Az a vízipipa kő nem? Múltkor próbáltuk, nem volt rossz. Kicsit furcsa.’ és hasonló válaszokat kapnánk még a shiazoról. Azonban ha egy kicsit rákeresünk az interneten, akkor több, részletes információt találhatunk.

Shiazo, mint vízipipa ásvány több fontos előnnyel is rendelkezik

  • Nem tartalmaz nikotint! Így fiatalabb korosztály is bátran próbára teheti, szülőknek kevésbé kell aggódniuk.
  • Nem keletkezik és nincs benne kátrány. A dohányzás egyik fontos káros anyaga, melyet a vízipipa ásvánnyal elkerülhetünk.
  • Élethű, tiszta ízek. Azok is szívhatják, akik nem szerették a dohány természetes mellékízét.
  • Több mint 30 féle ízben kapható, így bárki találhat kedvére való aromát!
  • Újra, többször felhasználható, így gazdaságos is.

shiazo-aromak

Forgalmazás, kiszerelés

100g-os adagokban kapható, legyen szó akár gyárilag ízesített vagy sima száraz kavicsokról. Emiatt a sima száraz dobozba több van, mivel az ízesített shiazo dobozoknál a melasz is beleszámít a tömegbe. A külföldi piacon találkozhatunk 1kg-os Shiazo dobozzal is, mely a vízipipázóknak, éttermeknek készül, de bárki vásárolhat.

Shiazo vízipipa ásvány vásárlás

Az interneten bárki korosztályra való tekintet nélkül vásárolhat magának vízipipa követ. Erről többet tudhat meg a vízipipa vásárlás menüpontban.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply