A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Top Mark vízipipa

topmark-kek-vizipipa

A Top Mark egy igen elterjedt és közkedvelt vízipipa márka. Nem véletlenül, mivel az eladható minőséget párosítja az igen olcsó árral, rengeteg méretben kapható és tömegtermékként gyártósorokon készül, így készlethiány sem szokott nagyon előfordulni.

Hazánkban ez a vízipipa márka a legelterjedtebb, mivel olcsó és a fiatalok többsége nem akar megfelelő összeget kiadni egy minőségi pipára.

A Top Mark márka vízipipái eredetileg Egyiptomban készülnek, azonban egy ideje megjelentek a kínai változatok is. Egy alsó kategóriás vízipipa márkára gondoljunk amikor halljuk a Top Mark nevet. Nagyon olcsó és emiatt elterjedt hazánkban.

Top Mark Kerámia

topmark-keramiaEgy sima vörösagyag, közepes méretű normál kerámia jár a pipához. A kisebb méretű vízipipákhoz gyakran használhatatlan, alig 0,5 cm mély kerámiákat adnak. Ezeket ki is dobhatjuk, mivel minimum 1,5 cm mélynek kell lennie a kerámiának.

Ügylejünk arra is, hogy nehogy repedt kerámiát kapjunk a pipánkhoz.


Top Mark Széntálca

Egy vékony, egyszerű, kerek íves tálca. Nem tartalmaz semmilyen díszítést. A testre néha kicsit rá kell szorítani, amúgy könnyen levehető.


Top Mark Test

topmark-vizipipa-zold

Sokan állítják, hogy rozsdamentes acélból van, pedig ez nem igaz! 1-1,5 év után el fog kezdeni rozsdásodni a Top Mark vízipipa. Legalább is a többségük. Olcsóságának az ára, hogy gyengébb minőségű alapanyagból van. A sima acél testen egy vékony króm-nikkel réteg van, ami könnyen karcolódik, ezért erre vigyáznunk kell szállításkor. Azt is érdemes tisztázni, hogy ezen márka vízipipa test elemei nem szétszedhetőek, forrasztással kötöttek egymáshoz.


Top Mark Szívócső

topmark-szivocsoÁltalában megfelelő hosszúságú (vízipipa méretéhez arányosan), azonban nem mosható. Egy Top Mark vízipipához járó alap szívócső 1-3 hónapig bírja, utána ki kell dobni. Maximum fél évig használható, bár ez a használat gyakoriságától is függ. Gyakori, hogy akár kólás palackról származó nejlon is be van építve a szívócsőbe. Ez is a kedvező árért járó minőség.


Top Mark Tartály

topmark-uvegtartalyokA Top Mark üvegtartályok egészen jó minőségűek és gyakran homokfúvásos díszítés található rajtuk. Vastag masszív üvegek. Azonban csak egy méret fölött lesz elég stabil a vízipipa.

Nem csak ilyen díszítésű üvegek vannak, ámbár a márka nem gyárt saját üveget, hanem vásárol a pipái mellé, így elég eltérő díszítésűek, kinézetűek lehetnek.


Top Mark vízipipa Tartozékai

topmark-kiegeszitokA csipesz ami jár hozzá hamar el fog kezdeni a nagy hőhatásra rozsdásodni, ráadásul nem is épp a legnagyobb méretű csipeszt adják hozzá. Tömítések teljesen jók, normális minőségűek és nem jönnek szét pár használat után, így azokat egy jó ideig nem kell cserélni. Egyes helyeken szeretik kispórolni és külön árusítani a hozzá járó kiegészítőket, így tájékozódjunk vásárlás előtt.


Top Mark vízipipáról összességében

topmark-vizipipa-zoldÖsszesítésben egy kezdő vízipipásnak megfelel, mivel olcsó és az alapokat meg lehet vele tanulni. Azonban hosszabb távon nem egy jó vízipipa, nem annyira jó befektetés. Érdemes a középkategóriás Aladin vagy más felsőbb kategóriás márkákból szemeznünk, ha hosszútávra akarunk tervezni. Azonban mint sok témában, itt is a lépcsőzetes, fokozatos haladás a megbízható, így érdemes lehet ezzel a márkával kezdeni.


Top Mark vízipipa vásárlás

A legkönnyebben elérhető, szinte minden helyen árusított vízipipa márkák közé tartozik a Top Mark. Ára 2500 és 14.000 Forint közt változik, a mérettől és a szívócső adapterek, illetve a kialakítástól függően. Pontosabb helyek iránt tekintse meg a vízipipa vásárlás menüpontot!

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply