A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Cocobrico

A legnépszerűbb, a Cocobrico természetes vízipipa szén

Első természetes alapú tesztünk szereplője a világhírű és külföldön a legnépszerűbb márka a Tom’s Cocobrico. Most mi is megvizsgáljuk, miért is szeretik annyira külföldön.

Szén kockák

Nézzük hát. Kiszerelés van 1kg-os és 3kg-os. Az 1kg-os dobozba 72 darab kocka van. Igen, ez a szén nem korong formájú hanem 2x2cm-es kocka. Súlya egy ilyen kockának alig érezhető. A külső karton csomagolás kellemesen díszes és visszazárható. Benne a szén darabok egy lezárt, vastag nejlonban vannak.

cocobrico-szen-kocka

Beizzítás, begyújtás

Mivel ez természetes szén, ezért nem lehet csak úgy egy öngyújtóval begyújtani. Ide nagyobb hő szükséges. Otthon legkönnyebben a gáz vagy elektromos tűzhelyen gyújthatod be. (Kerámia lapos villanytűzhelyen nyomot hagy!) Kint a szabadba pedig gázforrasztóval lehet a leggyorsabban beizzítani.

A legjobbak régi ősi főzőlapok, villanyrezsók. Azokkal 10 perc alatt be lehet izzítani teljesen ezeket a darabokat. Normál gáztűzhelyen 20-30percbe is telhet. Az erősebb gázforrasztókkal pedig 5-6 perc alatt tudjuk kellően felhevíteni, izzásba hozni.

vizipipa-szen-izzito

Miután beindul, közel 1-1,5órán át képes egyenletesen leadni a hőt, mely jóval erősebb a többi szénnél. Kézzel érezhetően melegebb, több hőt ad le. (Amikor már kellően izzik.) Egyenletesen, folyamatosan adja le a meleget, azonban időnként le kell hamuzni. (Levesszük a kerámiáról és ráejtjük a tálcára, majd vissza tesszük. Lényege, hogy a fehér hamus rész lejöjjön róla.) Ízen egyáltalán nem változtat, semmi mellék ízt nem tapasztalhatunk.

Cocobrico-1kg cocobrico-szen cocobrico

Hátrányaként annyit tudnék megemlíteni, hogy a sima kerámiák esetében könnyen megéghet a dohány tőle. Sajnos ki kell tapasztalni azt, hogyan is kell brico-val tömni. Miként kell ‘játszani’ a hőmennyiséggel. Emellett picit túl nagy darabok is ezek a 2x2x2 centisek. (Miután beizzik már könnyen félbe törhető a csipesszel.)

Összegzés: 9/10

(Ajánlott természetes szenek közül! – Legjobb az összes szén közül.)

Előnyök

  • Hosszú pipázásra ideális méret
  • Ár/minőség mutató jó
  • Valóban mellékízektől mentes
  • Megbízható márka

Hátrányok

  • Átlaghoz képest drágább
  • Rövid pipázásokhoz felezni kell, ami körülményes
  • Gyorsan fogy. 🙂

Cocobrico szén vásárlás

Szeretnéd feltölteni a készleted vagy csak kipróbálni a természetes szenek királyát? Nézz körül a vízipipa vásárlás menüpontban, ahol tanácsokat adunk és  megnézheted, hol érdemes megvásárolnod, megrendelned a Cocobrico vízipipa szenet.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply