A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

3 az 1-ben kerámia

Erről a kerámiáról már sokat lehetett hallani. Volt aki dicsérte, volt aki lehordta. Azonban egyikük sem indokolta meg igazán. Nézzünk most pár információt és tesztet erről a vízipipa kerámiáról.

Kicsomagolás után a külső fizikai méretek meghatározásával kezdtem:

Súly: 160 gr /kicsit könnyűnek tűnik/ magasság: 56 mm külső átmérő: 70 mm belső átmérő: 60mm dohánytartó rész mélysége: 7mm a dohánytartóban 6 lyuk az alján 4 mm-es átmérővel. Normál laza töméssel 20 gr dohányt tudtam tömni bele / nem túl takarékos kerámia/. Alsó átmérő: 35 mm befelé szűkülő egyiptomi /túl nagy!/. Gondot okozott a pipára felhelyezés, mert normál tömítéssel nem zárt rendesen. Modolni kellett, hagyományos egyiptomi és szír típusú tömítés kombinációjával. Kapható, vastag szivacsos tömítés is, ezzel megoldható a probléma.

A hőtartó sapkát 1 csat rögzíti a kerámiához, mely viszonylag nehezen nyílik. Alatta található a széntartó konzol, mely szintén alap tartozék. Így kapjuk a 3 in 1 kombinációt. Esztétikus megjelenés kellemes szín jellemzi a terméket. Az első benyomásaim pozitívak.

3in1keramia4

Teszt környezet:

82 cm-es Khalil Mamoon trimetal pipa, Razan szívócső, 2 réteg grill fólia / sűrűn lyukasztva koncentrikus körökben varrótűvel. Széntartó konzolt a sok negatív tapasztalatom miatt nem használom/, Al Fakher berry vízipipa dohány, Aladin bamboocha 3 kg-os kiszerelésű természetes szénből 3 kocka.

A szén izzítása után a kerámiára helyezve a hőtartót rázártam, és 1-1,5 percet vártam, hogy a dohány és a kerámia is átvegye a hőt./ A hőtartó lezárása figyelmet igényel, mert a szeneknek nincs sok helyük a kicsi hőtartó alatt, de éppen elférnek. A kis hely miatt az említett idő majdnem sok lett, kicsit kapart az első szíváskor a dohány./ Következhet a valós teszt!

Tapasztalatok a 3in1 kerámiáról

2-3 szívás után bő tömör füstöt kapok és úgy döntök, hogy a hőtartó  már nem is kell. Óvatosan közelítek a csathoz, és nem lep meg, hogy tűz forró. A széntartó csipesz segítségével ki is tudom nyitni úgy, hogy nem égetem meg a kezem. Gondolom a hőtágulás hatására, elég nehézkes felnyitni a hőtartó fedelet. Az a gondolat érlelődik bennem, nem túl praktikus beltérben / szobában például / ez a megoldás, gondolok itt a sima hőtartó sapka használatára ami kényelmesebb.

3in1kearmia3 3in1-hookah-bowl-kermia 3az1ben-keramia

Sokáig tudom élvezni a kellemes tömör füstöt és a jó ízt, mely megszokott az Al Fakhertől. Az első kör szén után megkockáztatok még egy kört, de már csak 2 darabot izzítok és teszek fel. A kerámia is és a hozzá fémesen kapcsolódó hőtartó is jelentősen felmelegedett, vigyázni kell vele! A 2. kör szén kb. a felénél jár, mikor érzem: fogy a füst. A tesztelés időtartama így 2óra és 5 perc volt, kényelmes olvasgatós, teázgatós vízipipázás mellett.

Úgy gondolom, mint már fentebb is leírtam, szobában nincs igazán jelentősége az ilyen kialakítású kerámiának, sőt inkább kényelmetlen a hagyományos kerámiával és hagyományos hőtartó sapkával szemben. A termék jelentősége szabadban, mozgásban történő pipázáskor kerülhet előtérbe, mikor fontos a szén biztonságos rögzítése. Ennek a feladatnak eleget tesz, de hangsúlyozni szeretném a fokozott óvatosságot a kezelés közben, mert könnyen megégethetjük magunkat a jelentős mértékben átforrósodó csattal és hőtartó sapkával. A szenek kezelése is kényelmetlen volt a kicsi hőtartó miatt. Elképzelésem szerint nagyon jól működhet a dolog valamelyik öngyulladós szén használatával. Gondolok itt a belga 50 mm-es öngyulladós szénre, mely kettétörve is kényelmesen lefedi az átlagosnál nagyobb / 60 mm-es/ kerámiát.

Összegzés

Esztétikus, nagyméretű inkább szabadban, bulikban jól használható terméket tesztelhettem a Vízipipa Web áruház jóvoltából! Kinek-, kinek magának kell eldöntenie, beruház-e rá, tudva, hogy nem spórol a dohánnyal és óvatosan kell vele bánni, mert könnyen megégetheti a kezét az ember. Ezzel szemben jóval tovább lehet 1 töméssel pipázni, mint a hagyományos kisebb méretű egyiptomi kerámiával, és nem kell külön hőtartó sapka, illetve fóliából eszkábált szélfogó sem. Azt hiszem, a termék fel fogja magára hívni a figyelmet egy nyári estén baráti társaságban eltöltött pipázás alkalmával.

Írta: Mátay Ákos (Vizipipaforum.com)

3in1 vízipipa kerámia vásárlás

Amennyiben a tesztben olvasottak elnyerték tetszésed, akkor nézz be a vízipipa vásárlás menüpontba! Nem mindegy ugyan is, hogy honnan vásárolod meg és mennyiért, egyáltalán milyen minőségben!

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply