A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Normál vízipipa kerámia tömése

A legtöbb kérdés a kerámiával és annak tömésével merül fel. Az legnehezebb és leginkább tapasztalatot igénylő mozzanatsor ez a rész. Eleinte nehézkesen fog menni, de idővel garantáltan belejön az ember! Azonban ide most leírok pár tanácsot, ötletet, melyek segíthetnek a lehető legjobb tömés megtanulásához.

Vízipipa normál kerámia tömés videón

Normál vízipipa kerámia, dohánytölcsér tömése képeken

mya_bowl_keramia_vizipipa» Elsőként is ügyeljünk arra, hogy a kerámia tiszta legyen. Ne legyen az előző tömésből dohánymaradék, illetve az előző ízű dohány melaszából se.

(Ez az a sűrű folyadék, massza, ami a dohányból kifolyik miközben pipázik az ember.)


kermia_tomes_dohany_vizipip

» Most következik, hogy kibontjuk a dohány csomagolását és kiveszünk belőle egy kis adagot. A tömésen sokat dob (Íz erejét növeli.) ha minél apróbba szétszedjük a dohány darabokat. Kézzel szét kell csak nyomkodni. Így jobban átjárja a forró levegő és erősebb ízt képes adni.


vizipipa_keramia_tomes_olda» Mennyiségileg arra kell figyelni, hogy a dohányt SOHA ne tegyük púposan! A kerámia felső pereme alatt legyen. Nem kell teljesen teletömni a kerámiát. (Sajnos hiába teszünk többet bele, csak pont ellenkezőleg fog hatni, hamarabb kell kidobni a vízipipa dohány adagot, mivel a felső része túl közel kerül a szénhez és megég.)


vizipipa_dohany_kermiaban

» Miután kellően fel lazítottuk a dohányt, picit le kell nyomkodni. Figyeljünk arra, hogy ne túl erősen nyomkodjuk meg a dohányt, mert ha összeáll akkor korábban vége lesz,(Könnyebben megéghet.) hamarabb kezd el kaparni és nehezen lehet majd szívni, nagyon erősen kell, hogy jöjjön a füst.


alufolia_vizipipa_keramia_v

» Majd ha megvan a dohány tömése, ne felejtsük el az alufólia gyűrűt se, mely a képen nem látható. Phunnel kerámiához pedig a MOD-ot ne hagyjuk ki. Vortex vagy egyéb speciális kerámiánál nem kell semmi ilyesmit használni. A képen a sima alufóliát láthatjátok, hogy mennyire feszesen kell ráhúzni a kerámiára.


alufolia_lukasztas_vizipipa

» Végezetül fedjük be alufóliával alaposan,(Akár 2-4 rétegben összehajtogatottal.) szorítsuk rá jól a kerámiára az alufólia alsó részét, hogy ne menjen mellette levegő. Dohány fajtájától, ízének intenzitásától függően sok kicsi vagy kevesebb, de nagyobb lyukat készítsünk az alufólián.

normal-kermia-álukasztas


izzo_cocobrico_szen_vizipip

» Izzítsuk be a szenet. Jelen esetben a képeken CocoCoal természetes vízipipa szén van. Ennél jobban kell beizzítani.


cocobrico_szen_keramian» Ha már izzanak a szenek akkor tegyük fel a kerámiára. Azonban ügyeljünk arra, hogy ne legyenek egymáshoz a szén darabok, mivel akkor túl nagy hőt adnak le és megéghet a dohány.


mya_qt_vizipipa_tomes» Végül pedig várunk pár percet, hogy a kerámia és a dohány elkezdjen felmelegedni. Ezt meg gyorsíthatjuk ha feltesszük a hőtartó sapkát, azonban ez nem feltétlenül szükséges.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply