A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Ízesítő vagy frissítő

Sokan szokták összekeverni a dohány frissítőket és a dohány ízesítőket, mivel mindkettő színes, ízesített melasz lényegében véve, sőt még a hangzásuk is nagyon hasonló. Azonban óriási különbség van a kettő között!

Dohány frissítő

Ezek csupán régi, kiszáradt gyári dohányaink frissítésére valóak, hogy újra elszívható állapotba kerüljenek. Használatuk egyszerű, a régi száraz (de már gyárilag ízesített) dohányra kell ráönteni és összekeverni. Így ez a dohány nem lesz túl száraz, frissítve lesz. Így már lehet vele tömni, nem fog túl gyorsan megégni. A dohány frissítőkben kevés az aroma, íz mixek létrehozása értelmetlen és sikertelen ötlet.

A dohány frissítők nem alkalmasak instant dohányok, ásványok vagy egyéb termékek ízesítésére. Csak és kizárólag frissítésre, amitől nem fog ízt kapni. Több boltban is az eladók azt mondják, hogy lehet, de kudarcos eredményt fogtok kapni. (Azért mondják, mert a frissítők jóval olcsóbban beszerezhetőek, megvásárolhatóak mint az ízesítők.)

Dohány frissítő márkák

  • Molazzle
  • Mola mix
  • Al Waha glicerin

Dohány ízesítő

A dohány ízesítők kicsivel sűrűbbek és élénk színűbbek. Áruk minimum 1500 Ft és csupán két márka kapható jelenleg hazánkban, a harmadik csak elszórtan. A dohány ízesítők, ahogy a nevük is elárulja, képesek ízt adni, beízesíteni a dohányt vagy akár a ásványt. Sokkal magasabb az aroma tartalmuk, így ízük is jóval erősebb. Képesek egy ízesítetlen instant dohánynak vagy vízipipa ásványnak ízt adni!

Ügyeljünk, hogy vannak kifejezetten dohányokhoz és külön ásványokhoz való ízesítő. A dohányokhoz való ízesítő a cukor-méz tartalom miatt nem használható ásványhoz, mert az beleég és eltömíti a lukakat. Így használjunk speciálisan kavicsokhoz való ízesítőt.Dohányhoz használhatunk dohányos és ásványos ízesítőt is.

Dohány ízesítő márkák

Ásvány (újra)ízesítő márka

  • ShishaSyrup
Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply