A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vízipipa csipesz, szén fogó

A szén fogó csipesz fontossága

A vízipipa csipesznek több feladatot is el kell látnia. Az egyik ilyen, az izzó szén biztonságos fogása. A másik a hamu lesöprése a kerámiáról és egyes esetekben az alufólia lukasztása is a szén fogó dolga. Elképzelhető továbbá, hogy a szén tördelése is a vízipipa csipesz dolga. Természetesen a legfontosabb, hogy biztosan tudjuk vele fogni az izzó szeneket.

vizipipa-csipeszek

Mint minden fontosabb kiegészítőnél, itt is másodlagosnak hagyjuk a külsőt. Koncentráljunk a hasznos részletekre. Ilyenek például, hogy milyen anyagból van. Ez fontos, hogy mennyire vezeti a hőt, mennyire melegedhet fel. Nézzük meg mekkora, hány centiméter hosszú, hiszen minél messzebb van a kezünktől a szén, annál biztonságosabb és kevésbé forró a szituáció. Nézzük meg mekkora a vége, amivel a szénnel érintkezik, itt a közepes az ideális. Nézzük meg a vastagságát is, ez befolyásolja, hogy mennyire lehet könnyen összecsukni.

Általánosságba véve a vízipipákhoz tartozó alap csipesz nem rossz, de hosszabb távon érdemes befektetni egy jobb, kényelmesebb csipeszbe. A biztosabb fogás megmentheti a padlót, szőnyeget, a hosszabb kialakítás a kézszőrünket és a megfelelő anyag pedig az ujjainkat.

Videó

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply