A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vízipipa aroma

Mi is az a vízipipa aroma?

A vízipipa aromák egy összefoglaló név, mely magába foglalja azon anyagokat, melyek a vízipipa ízét adják. Itt nem a vízipipa dohányokra és ásványokra kell gondolni, hanem a melaszra, melybe az aroma anyagok vannak keverve. A vízipipa dohányok és ásványok részére külön menüpont van, Ezen menüpontban az alábbi témakörökben talál részletes cikkeket, bemutatókat.

vizipipa-aromak-izek

Vízipipa aromák, ízesítők

Vízipipa paszta, krém, gél

 

Miért fontos a vízipipa aroma?

Mivel a vízipipázást a legtöbben az íze miatt szeretik, így kulcsfontosságú, hogy jó ízű legyen a vízipipa. Annak pedig kritériuma, a jó minőségű íz alapanyag, aroma. Ha nem megfelelő, akkor a vízipipázás nem lesz élmény, sőt. Természetesen azzal is tisztában kell lennünk, hogy a vízipipa aroma szinte mindegyike hőre érzékeny, meg lehet égetni, ilyenkor szintén nem megfelelő összhatást kaphatunk. Válasszunk a több száz ízesítés között, próbáljunk kis minél több vízipipa dohány, vízipipa kő vagy paszta márkát, ismerjük meg őket és végül, a számunkra leginkább megfelelőt válasszuk.

Milyen vízipipa aromák vannak?

4 főbb típust különíthetünk el.

  1. Vízipipa dohányokhoz való: Ez nagy arányú aromát és cukros melaszt tartalmaz.
  2. Vízipipa kövekhez való: Nem tartalmaz cukrot és némileg kevesebb aromát igényel.
  3. Kombinált: Vannak olyanok, amik használhatóak dohányhoz és ásványhoz.
  4. Vízipipa paszta, gél: Ezek nem dohány/ásvány ízesítésére valóak, hanem helyettesítésére.

Milyen aromák ajánlottak kezdőnek?

Mindenféleképpen dohány mentes, vagy gyengébb erősségű vízipipadohányokból készült ízek az ajánlottak. Ilyen például a zöld alma, eper, málna, áfonya, görögdinnye. A narancs általában elég erős, így azt nem ajánlanánk kezdőknek.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply