A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Starbuzz – Exotic Tropicool ásvány

0

A Starbuzz márkát gondolom nem sok vízipipásnak kell bemutatnom, még a hazai színtéren sem. Vízipipa dohányok terén nagyon jó hírű, szinte világhírű. Ők voltak például az elsők, aki a Blue Mist ízt forgalomba hozták. Ha dohányokban a többi márkánál képes annyival többet nyújtani, akkor vajon vízipipa ásványok terén mit adhat számunkra?

Starbuzz vízipipa ásvány csomagolása

Egy viszonylag egyszerű, rendesen zárható, fekete, kerek dobozról beszélünk, melynek a fala nem átlátszó, kellően vastag és masszív. A többi márkával ellentétben 125 gramm nedves vízipipa követ tartalmaz. A dobozon körbe van egy színes fólia. A kupakot csak a külső, tetején lévő eltávolítása után tudjuk letekerni. A dobon nejlonján a fontosabb információk és elérhetőségek olvashatóak.

starbuzz-steam-stones-tropicool-vizipipaasvany

Nedvesség és a ásványok darabkái

Noha a vízipipa kő darabkái szépen fénylenek, elég nedvesek, az alján ne számítsunk nagy adag lefolyt ízesítőre. Sőt, szinte alig van valami kis nedv a dobozka alsó részébe. Az ásványokat nézve pedig olyan érzésem volt, mintha kispórolták volna belőle az aromás nedvet, lötyit. Mivel kevés az ízesítő, így nem tudjuk az elhasznált vízipipa ásványt visszakeverni, hogy ismét használhassuk. Vennünk kell hozzá ásványokhoz való ízesítőt. Ez mondjuk meglepő spúrság, a többi márkánál mind van extra adag nedv.

A szemcsék mérete elég nagy volt és éles élűek, pereműek voltak gyakran. Az alufóliát könnyen kilukaszthatják, vigyázni kell erre. A méretük nagyobb az átlagnál, így mini phunnel kerámiákba csak lassan, óvatosan lehet vele tömni.

Illata a Starbuzz kőnek

Erős, kellemesen édes és nagyon jól eltalált arányú, kevéske mentás frissítő hatású elegy. Egyes gyerekcukorkák illata/íze hasonlít hozzá. A gyümölcsöket külön-külön nem lehet kivenni az illatból, de nagyon kellemes az összhatás. Érdekes, de magának az ásványnak is lehet érezni a szagát. Igaz csak a háttérben, de még is ez elég szokatlan, kellemetlen.

Ásvány íze, aromája

Az ásvány ízénél is megmarad a jó összhatás, de már pár ízt el lehet különíteni részlegesen. A menta és a dinnyés íz jól érezhető. Az arány jó, kellemes és harmonikus az íz. Nem túl édes, nem túl mentás.

Meddig bírta?

Nem tovább mint az átlag ásvány sajnos. Hiába nagyobb darabok az ásványok, az aroma nem szívódik elég mélyre, úgy tűnik nekem. A Starbuzz vízipipa ásvány 40-50 percig bírja tömésenként.

Ára, beszerezhetősége és vásárlás

A 125g-os doboz ára 3000-3300 forint körül alakul. Alig lehet egy-egy boltban, webáruházban megszerezni. Ezen áron, más márkából 2 doboznyit tudunk venni. Értem én, hogy a minőséget meg kell fizetni, de ez a Starbuzz ásvány szerintem nem éri meg az árát.

Videós bemutató:

https://

Összegzés ~6 / 10

A márka jó minőséget sejtet. Az ár is. Azonban sajnos a végeredmény az, hogy a Starbuzz ízesítéseivel (annak ízkínálatának csupán töredékével) ismerkedhetünk meg a kavicsos őrület idején. Sajnos minőségben nem képes semmi pluszt adni, sőt a kevés ízesítő miatt a hazai márkákat még szívesebben is ajánlanám. Amennyiben az ára lemegy a felére, a többi vízipipa kő árkategóriájába, akkor jó lenne, de sajnos ezen az áron jobb terméket várnék el a Starbuzz márkától.

6.2 Átlagos

+ Jó minőségű aroma
+ Finom íz

- Horribilis ár
- Gyenge ásványi alapanyag
- Alig van hely ahol kapható

  • Illat 8.5
  • Íz erőssége 6
  • Íz (mennyire ízlett) 7
  • Meddig bírta (50 perc) 6
  • Ár és beszerezhetőség 3.5
  • User Ratings (3 Votes) 9
Share.

Leave A Reply